Till innehåll
Foto: Göteborgs Stad

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Under sommaren är Göteborgs Rosarium fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor. I Palmhuset, det eleganta växthuset från 1878, hittar du palmer och andra tropiska växter. Böljande former och planteringar tar dig med till trädgårdskulturens guldålder.

Aktuellt

Följ med bakom byggställningarna i Palmhuset

Publicerad 24 juni 2024
Vi har fått en exklusiv titt in bakom byggnadsställningarna på Tropikhuset i Palmhuset, där restaureringen av gjutjärnsstommen pågår för fullt.

Ett lyft för Göteborgs Rosarium

Publicerad 18 april 2024
Under 2024 får Göteborgs Rosarium i Trädgårdsföreningen ett ordentligt lyft. En hel del rosor kommer att få bättre och mer tydliga placeringar, kantstenar i Rosovalen kommer att läggas om för att skapa rakare och tydligare kanter. En ny ängsliknande yta kommer också gynna fler pollinatörer i parken.

Tropikhuset nästa del i restaureringen av Palmhuset

Publicerad 2 april 2024
I april påbörjas andra etappen av Palmhusets restaurering, det är Tropikhuset i Palmhusets östra flygel som står näst på tur. I Tropikhuset växer tropiska och uråldriga växter, som kottepalmen som fanns redan när dinosaurierna levde.
${loading}