Foto: Göteborgs Stad

Den sjunkna trädgården

Mitt i Rosariet hittar du Den sjunkna trädgården, en perfekt utomhusplats för mindre tillställningar.

Den sjunkna trädgården

Med inspiration både från hundraårig engelsk trädgårdskonst och från Ostindiska kompaniets förlista laster har Nina Thalinson och Gert Wingårdh skapat denna trädgård. Rosor, clematis och perenner ramar in platsen där du kan njuta av porlande vatten och dofter från Rosariet.

Den sjunkna trädgården används både som sittplats för fikande besökare och vid föreläsningar och workshops. Du kan hyra den för borgerlig ceremoni, möten och andra mindre tillställningar. Det finns bord och stolar för 14 personer men vill du ta med fler möbler går det bra. 

Vi hyr endast ut Den sjunkna trädgården under parkens öppettider

Vi hyr inte ut Den sjunkna trädgården när det pågår större evenemang i parken, som Rosenfesten och konserter. Se Trädgårdsföreningens program för aktuella datum.  

Observera att Den sjunkna trädgården är utomhus, vi kan inte garantera en inomhuslokal i händelse av regn.

På grund av sommarsemester och låg bemanning tar vi just nu inte emot nya förfrågningar för bokningar under juli och augusti. Dessa förfrågningar kommer inte administreras.

Gällande bokningar för september och framåt är du välkommen att skicka in en förfrågan, men svar dröjer till tidigast 12 augusti.

Vi tar emot bokningar för 2025 från och med oktober 2024.  

Pris

2 500 kronor per dag (endast under parkens öppettider)

Betalning sker efter uthyrningen via faktura.

Ordningsregler

På grund av att Trädgårdsföreningen och dess byggnader är kulturminnesmärkta gäller vissa speciella ordningsregler vid all uthyrning i parken. Dessa hittar du här.

Städning och återställande

Platsen ska återställas till det skick den var i början av uthyrningen. Möbler torkas vid behov av och skräp slängs i containern. Personal på plats visar dig var den finns.

Platsen ska vara helt städad och återställd när parken stänger. 

El och vatten

Under din uthyrning har du även tillgång till el och vatten. Personal på plats hjälper dig med det om så önskas.

Vanliga frågor och svar

Hur gör jag för att boka platsen?
För att boka Den sjunkna trädgården skickar du in en bokningsförfrågan via ett formulär som du hittar här. Observera att detta endast är en förfrågan och ingen bokning. Därefter hör vi av oss och meddelar om platsen är tillgänglig eller inte. Vi svarar så skyndsamt vi kan men ibland kan det dröja några dagar innan du får svar. 

Efter att vi har hört av oss kan du preliminärboka platsen. Det är så att du har möjlighet att komma hit och titta på platsen tillsammans med oss och gå igenom vad som gäller vid uthyrning. Vill du fortfarande hyra hör du av dig igen och en bekräftelse skrivs. Därefter är bokningen definitiv.

Vi förbehåller oss rätten att pröva alla bokningsförfrågningar.

Hur långt i förväg kan jag boka platsen?
Vi börjar att ta bokningar för sommaren från och med hösten året innan. Varför vi inte tar bokningar tidigare är för att vi först behöver sätta sommarens program. Efter det vet vi när det är lämpligt att hyra ut Den sjunkna trädgården.

När kan jag hyra Den sjunkna trädgården?
Du kan hyra Den sjunkna trädgården klockan 10-20 i maj-september och klockan 10-18 i oktober-april. Du kan inte boka enstaka timmar utan endast heldag. 

Kan jag komma och titta på platsen?
Ja, vi ser gärna att du som vill hyra kommer och tittar på platsen tillsammans med någon ur parkens personal innan du gör en definitiv bokning.  Ring eller maila för att boka ett möte.

Kan jag spärra av platsen under min uthyrning?
Nej, vi spärrar inte av några platser i parken, inte heller för betalande uthyrningar. Däremot sätter vi ut skyltar kring platsen så att övriga besökare vet om att det är bokat.

Finns det toaletter i parken?
Den sjunkna trädgården ligger nära både toaletterna vid Slussgatan och toaletthuset vid Nya Allén. 

Är det tillåtet att dricka medtagen alkohol?
Ja, det är tillåtet att dricka medtagen alkohol på den plats du hyr. Dock är det inte tillåtet att dricka medtagen alkohol på Rosenkaféets uteservering.

Får jag ta med fler bord och stolar om jag behöver?
Ja, behöver du fler bord och stolar än de som finns går det bra att ta med det. Vi lånar inte ut möbler utöver de som finns på plats.

Hur får jag dekorera platsen?
Vi ser helst att du är sparsam med dekoration i trädgården, växterna och miljön är vackra som de är. Vill du ändå dekorera får du absolut inte hänga upp saker i våra växter eller på annat sätt störa växtbäddarna.

Hur gör jag för att avboka?
Vill du avboka kontaktar du den ansvariga för uthyrning i parken. Tänk på att våra avbokningsavgifter tillämpas från och med en definitiv bokning, det vill säga när du skriver på bekräftelsen. Avgifterna hittar du här.