Foto: Göteborgs Stad

Bröllopsplatsen

Bland doftande gammeldags rosor, blomsterkornell och vita klematis hittar du Bröllopsplatsen, den perfekta platsen för vigslar.

Bokningsstopp på grund av Palmhusets renovering

Vi tar inte emot bokningar för vigslar och andra ceremonier april–september 2023–2026. Detta beror på Palmhusets restaurering som har sina mest intensiva faser under denna period. Vi kan inte garantera en tyst och vacker miljö på Bröllopsplatsen som ligger i nära anslutning till Palmhuset. 

Bröllopsplatsen

Bröllopsplatsen ligger i Rosparken, den delen av Rosariet där vi har våra ljuvligt doftande gammeldags rosor. Som namnet antyder är det en plats som har skapats för bröllop, vilket platsens utformning också inspirerats av. Vigselceremonin kan äga rum vid den runda dammen, som påminner om vigselringen, eller vid bågarna med vita rosor och klematis, vars färg för tankarna till brudklänningen.

Tänk på att Bröllopsplatsen är utomhus, vi kan inte garantera en inomhuslokal i händelse av regn. Tänk även på att Rosparken ändrar karaktär efter årstidernas växlingar. De gammaldags rosorna blommar endast en kort period.

Vi hyr inte ut Bröllopsplatsen när det pågår större evenemang i parken, som Rosenfesten och konserter. Se Trädgårdsföreningens program för aktuella datum. 

Pris

1 000 kronor i timmen (endast under parkens öppettider).
Betalning sker efter uthyrningen via faktura.

Ordningsregler

På grund av att Trädgårdsföreningen och dess byggnader är kulturminnesmärkta gäller vissa speciella ordningsregler vid all uthyrning i parken. Läs vilka ordningsregler som gäller.

El

Behöver du el under din uthyrning finns det tillgängligt via ett elskåp på Bröllopsplatsen. Personal på plats ger dig tillgång till det.

Vanliga frågor och svar

Hur gör jag för att boka?
För att boka Bröllopsplatsen skickar du in en bokningsförfrågan via ett formulär.

Observera att detta endast är en förfrågan och ingen bokning. Därefter hör vi av oss och meddelar om platsen är tillgänglig eller inte. Vi svarar så skyndsamt vi kan men ibland kan det dröja några dagar innan du får svar. 

Efter att vi har hört av oss kan du preliminärboka platsen. Det är så att du har möjlighet att komma hit och titta på platsen tillsammans med den oss och gå igenom vad som gäller vid uthyrning. Vill du fortfarande hyra hör du av dig igen och en avtal skrivs. Därefter är bokningen definitiv.

Vi förbehåller för rätten att fritt pröva alla bokningsförfrågningar.

Hur långt i förväg kan jag boka platsen?
Vi börjar att ta bokningar för sommaren från och med hösten året innan. Varför vi inte tar bokningar tidigare är för att vi först behöver sätta sommarens program. Efter det vet vi när det är lämpligt att hyra ut Bröllopsplatsen.

Kan jag komma och titta på platsen?
Ja, vi ser gärna att du som vill hyra kommer och tittar på platsen tillsammans med någon ur parkens personal innan du gör en definitiv bokning. Ring eller maila för att meddela att du kommer.

Kan jag spärra av platsen under min uthyrning?
Nej, vi spärrar inte av några platser i parken, inte heller för betalande uthyrningar. Däremot sätter vi ut skyltar kring platsen så att övriga besökare vet om att det är bokat.

Finns det toaletter i parken?
Bröllopsplatsen ligger mycket nära toaletthuset vid Nya Allén. 

Är det tillåtet att dricka medtagen alkohol?
Ja, det är tillåtet att dricka medtagen alkohol på den plats du hyr.

Finns det bord och stolar att låna?
Nej, det finns inga bord eller stolar att låna. Det finns två långa bänkar för den som behöver sitta. Du är välkommen att ta med de möbler du behöver.

Får jag köra in med bil?
Ja, du får köra in med bil fram till platsen för nödvändiga leveranser. Tänk på att köra varsamt och endast på våra grusgångar.

Bilar får dock inte parkeras i parken. Närmsta parkeringsplats är Heden.

Hur får jag dekorera platsen?
Vi ser helst att du är sparsam med dekoration i parken, växterna och miljön är vackra som de är. Vill du ändå dekorera får du absolut inte hänga upp saker i våra växter eller på annat sätt störa växtbäddarna.

Hur gör jag för att avboka?
Vill du avboka kontaktar du den ansvariga för uthyrning i parken. Tänk på att våra avbokningsavgifter tillämpas från och med en definitiv bokning, det vill säga när du skriver på bekräftelsen. Här hittar du vilka avgifter som gäller.