Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Boende i villa eller radhus

Ju mer du sorterar ditt avfall, desto billigare blir det för dig och desto bättre för miljön. Här finns information om hur du beställer avfallsabonnemang, hur du beställer extra hämtning, hur avfallet hämtas kring helgdagar, vad vi kan hämta och mycket annat.

Så här införs fastighetsnära insamling för villaägare

Senast 2027 ska göteborgare som bor i villa eller radhus få nya kärl för att kunna sortera förpackningar av papper, plast, glas och metall vid sin bostad.

Då hämtar vi avfall

Sopbilen hämtar ditt avfall enligt schema varannan vecka. Matavfall hämtas varje vecka. Hämtdagarna kan ändras runt större helger.

Ägarbyte, flytta ut och flytta in

När du säljer eller överlåter ditt hus, flerfamiljshus, företag eller verksamhet behöver du anmäla ett ägarbyte för dina avfalls-, vatten- och avloppsabonnemang. Om du ska flytta in i ett nybyggt hus hjälper vår kundservice dig att starta nya abonnemang.

Ditt kärl och hur du hanterar det

Våra plastkärl för sopor finns i tre storlekar och har lock som går att öppna åt två håll. Det är ditt ansvar som husägare att se till att kärlet enkelt kan hämtas och tömmas. Du får betala för dragvägens längd så det är billigast om du själv kör fram kärlet till närmast där hämtfordonet stannar när det ska tömmas.

Anmäl utebliven hämtning

Om vi har missat att tömma ditt kärl bör du anmäla detta snarast till Kretslopp och vattens kundservice. Då kan vi se till att dina sopor blir tömda så snart som möjligt. Finns det hinder som gjort att vi inte kunnat hämta måste du åtgärda dem först. Sedan kan du beställa extra hämtning.

Beställ uppehåll i sophämtningen

Ska du resa bort en längre tid och vill att sophämtningen ska avbrytas under tiden? Då kan du kan ansöka om att låta ditt abonnemang vila.

Anmäl egen kompost

Genom att sortera ut ditt matavfall kan du sänka dina avfallskostnader betydligt. Du som komposterar i en hemkompost betalar bara för ditt restavfallsabonnemang. På köpet får du näringsrik jord till trädgården.

I fokus

Bygga, bo och leva hållbart

Få ditt grovavfall hämtat hemma

Behöver du bli av med en trasig fåtölj eller en gammal cykel? Vår hämta-hemma-tjänst är en service för dig som vill få ditt grovavfall hämtat hemma, inklusive bärhjälp, mot en fast taxa. Vi kan också hämta sådant som du vill ge bort till återanvändning.

${loading}