Regionarkivets expedition i Göteborg. Foto: Frida Winter

Prislista


Här hittar du Regionarkivets prislista för kopior, utdrag, avskrifter och information om betalningssätt.

Kopior eller utskrift på papper

När vi lämnar ut en papperskopia i svartvitt eller färg är de första nio sidorna gratis, tionde sidan 50 kronor, därefter två kronor per sida.

Bestyrkt (vidimerad) kopia

Bestyrkt kopia innebär att vi stämplar kopian och intygar att kopian överensstämmer med vårt original. Det kostar 50 kronor.

Utdrag (avskrifter)

Ett utdrag ur en handling kostar 150 kronor. Vi kan till exempel göra utdrag ur betygskatalogen om inga betygskopior finns bevarade.

Digitala kopior

  • När vi lämnar ut elektroniskt lagrade handlingar i befintligt skick kostar det ingenting för dig.
  • När vi gör en enkel skanning i kopiator och lämnar ut digitalt är de första nio sidorna gratis, tionde sidan 50 kronor, därefter två kronor per sida.

Högupplösta kopior

När vi skannar i högre upplösning (kvalitetsskanning) är priset 150 kr per påbörjad kvart. Den första kvarten är gratis. Du kan till exempel få filerna på en usb-sticka, då betalar du inköpskostnaden för transportmediet.

Vi kan inte garantera tryckfärdig kvalitet. I första hand levererar vi obearbetade filer. Om du behöver hjälp med retuschering eller andra tjänster som vi inte kan leverera kan vi ibland lösa det genom att ta hjälp av ett företag. Då behöver vi ta ut en extra kostnad..

Skicka med posten

Om du vill att vi skickar handlingarna med posten betalar du inget för portot när du har beställt avgiftsfria kopior. När du betalar avgift för kopior eller annat tillkommer även portokostnad. Du får då en faktura på totalbeloppet.

Så betalar du

Du får en faktura till din folkbokföringsadress. I vår expedition i Göteborg kan du även betala med kort.