Kök och servering


På inriktningen Kök och servering får du lära dig grunderna i matlagningens konst, hur man serverar mat och dryck samt ger service åt gäster. Och du får öva på det i skolans två restauranger.

Du får lära dig om olika matvaror och drycker, om deras smak, egenskaper och näringsinnehåll och om hur du komponerar en måltid. Skolan har två restauranger och ett kafé, som våra elever driver. Allt för att få en så verklighetsnära utbildning som möjligt.

Delar av dina kurser får du göra ute på restauranger och storkök. Det kallas APL -arbetsplatsförlagt lärande. Skolan samarbetar med ett stort antal företag i och utanför Göteborg och tillsammans med dem ger vi dig en mycket bra utbildning.

Inför tredje året får du välja om du ska fördjupa dig inom kock- och kallskänksyrket eller inom serveringsyrket. I år tre har du möjlighet att göra en del av din APL utomlands genom det EU-finansierade samarbete som vi har med flera restaurangskolor runt om i Europa.

Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta på lunchrestaurang, på finkrog med à la carte och gourmetmat, hos en festarrangör eller på kafé. Du kan också arbeta i en personalmatsal eller i en skola med storkök där stora mängder mat tillagas varje dag. Eller kanske starta en foodtruck. Eller läsa vidare om du vill det.

Exempel på vidareutbildningar inom yrket: bartender, vinkypare (sommelier), gastronomisk kock, restaurant manager.