Kök och servering
Läser du inriktning kök och servering får du lära dig grunderna i matlagningens konst, hur du serverar mat och dryck samt ger bästa möjliga service åt gäster. Genom praktisk träning i skolans två restauranger får du chansen att utveckla dina färdigheter i en verklighetstrogen miljö.
Hos oss får du en gedigen utbildning inom mat och dryck, där du lär dig om olika råvarors smak, egenskaper och näringsinnehåll. Du får också lära dig att komponera balanserade och smakrika måltider. Vår skola driver två restauranger och ett kafé, där du som elev får arbeta praktiskt och testa dina färdigheter i en verklighetsnära miljö.
En del av utbildningen sker ute på restauranger och storkök genom APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi samarbetar med ett stort antal företag i Göteborg med omnejd, vilket ger dig värdefull branschvana och en högkvalitativ utbildning. Inför ditt tredje år kan du välja att fördjupa dig inom kock- och kallskänksyrket eller inom servering. Du har också möjlighet att göra din APL utomlands genom vårt EU-finansierade samarbete med restaurangskolor i Europa.
Efter utbildningen kan du arbeta på lunchrestauranger, finkrogar, kaféer eller i storkök. Du kan också specialisera dig genom vidareutbildningar inom till exempel bartender, sommelier eller gastronomisk kock, eller varför inte starta en egen foodtruck? Möjligheterna är många, oavsett om du vill arbeta direkt eller läsa vidare.