Yrkesintroduktion

Om du inte är behörig till gymnasieskolan, men är intresserad av att arbeta som kock, servitör, bagare/konditor eller hotellreceptionist. Eller kanske som konferensvärd med mässor och evenemang, då kan du söka till yrkesintroduktion på Ester Mosessons gymnasium.


Yrkesintroduktion är en utbildning som framför allt syftar till att göra dig anställningsbar eller behörig till ett nationellt program på gymnasiet. Du kan läsa svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska på grundskolenivå om du vill bli behörig att söka ett nationellt program. Du får möjlighet att läsa yrkesämnen på gymnasienivå för att få kunskap om yrket.

På Esters Mosessons gymnasium har vi också yrkespaket. Yrkespaket är något du kan söka till om du tidigare exempelvis har gått på ett introduktionsprogram. Grundpaketet på yrkesintroduktionen är upplagt över två år och du gör stora delar av utbildningen ute på en praktikplats. Utbildningen är yrkesinriktad och omfattar både teori och praktik, och du lär dig det praktiska hantverket på skolan men även ute på en arbetsplats. Där har du en handledare som ansvarar för att du får lära dig yrkets olika delar. En lärare från skolan kommer ut och besöker dig regelbundet. Du utför arbete och följer arbetsplatsens arbetstider. Du kan läsa mer om de olika yrkespaketens innehåll på hemsidan.

Har du frågor om utbildningen?

Välkommen att kontakta:
Marie Ekberg
Samordnare på Yrkesintroduktion/Yrkespaket
Mobil: 070-999 91 24
E-post: marie.ekberg@educ.goteborg.se

Linn Eriksson
Studie- och yrkesvägledare
Telefon: 031-367 30 19
Mobil: 070-791 70 98
E-post: linn.eriksson@educ.goteborg.se