APL & utlandspraktik

Under ditt andra och tredje år har du 15 veckors praktik på en arbetsplats, kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Praktiken ger dig chansen att samla värdefulla erfarenheter inom ditt yrkesområde och delta i några av Göteborgs största evenemang.

I årskurs två och tre får du som student 15 veckors praktik på en arbetsplats genom vårt program för arbetsplatsförlagt lärande (APL). Genom att genomföra din APL hos något av våra samverkansföretag får du tidig inblick i yrkeslivet och skaffar dig värdefulla erfarenheter på en riktig arbetsplats inom ditt område. Utöver praktiken får du också chansen att delta i stora evenemang i Göteborg, såsom Båtmässan eller karnevalen i Hammarkullen.

För dig som studerar Hotell och turism finns det även möjligheter att göra din APL utomlands. Du ansöker om detta under höstterminen i år 3, och praktiken sker under en månad på vårterminen samma år. Blir du uttagen, inleder du med några dagars förberedelser på en av våra samarbetsskolor innan du fortsätter med praktik. i värdlandet. Under din vistelse får du även delta i utflykter som anordnas av din värdskola för utbyteselever.