Efter din utbildning

Just nu inom hotell finns det många arbetstillfällen och majoriteten av våra elever har ett jobb att gå till direkt efter studenten. Göteborg är den näst största hotellkommunen i Sverige och en av Europas ledande evenemangsstäder enligt branschens organisation Visita.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på yrkeshögskolan eller högskolan. På många universitet och högskolor, både i Sverige och utomlands, kan du läsa vidare inom hotellnäringen för att sikta på en chefsnivå. Det finns också flera utbildningar inom yrkeshögskolan (YH) där du kombinerar studier och praktik och kan specialisera dig inom till exempel hotell och evenemang.

VILL DU VIDARE TILL HÖGSKOLAN?
Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Man behöver alltså inte välja till några kurser om man vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan man välja bort högskolebehörigheten, om man i stället vill fokusera på sina yrkeskurser.  I årskurs 2 börjar man läsa de högskoleförberedande och kan då bestämma hur man vill göra.