Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Vill du arbeta med mat, dryck och delikatesser?

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är perfekt för dig som drömmer om en karriär inom kockyrket, servering, bageri eller konditori. Oavsett om du vill skapa delikat mat, baka fantastiska bakverk, eller arbeta med färskvaror och delikatesser, ger programmet dig en bred och kreativ utbildning som öppnar dörrar till spännande möjligheter, både i Sverige och internationellt.

Programmet har två inriktningar:

  • Bageri & konditori
  • Kök & servering

Under det första året får du möjlighet att prova båda inriktningarna innan du väljer din väg inför årskurs 2.

Från och med hösten 2023 erbjuder alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att du kan välja att studera vidare efter gymnasiet, eller fokusera helt på din yrkesutbildning. Under årskurs 2 bestämmer du själv om du vill läsa de kurser som krävs för att söka till högskola eller universitet.

Välkommen till en värld av smak och kreativitet!



Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:
Magdalena Claesén
Rektor Restaurang-och livsmedelsprogrammet
Mobil: 076-697 39 19
Telefon: 031-367 22 01
E-post: magdalena.claesen@educ.goteborg.se