Hotell & turismprogrammet


Det här är programmet för dig som vill utbilda dig inom världens snabbast växande yrkesområde – hotell och turism. Hos oss får du en omväxlande utbildning inom denna spännande värld. På programmet blandar vi teori med praktik och studiebesök.


Älskar du känslan på en flygplats där du hör olika språk och känner förväntan i luften? Tycker du det är spännande att träffa nya människor och lära känna världens kulturer? Då är Hotell- och turismprogrammet på Ester Mosessons utbildningen för dig!

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram med hela världen som framtida arbetsplats.
På programmet får du en bred grundutbildning och möjlighet till jobb direkt efter gymnasiet. Efter studenten kan du exempelvis arbeta som hotellreceptionist i Göteborg, reseledare i Thailand, konferensvärd i Stockholm, aktivitetsledare i Åre eller med evenemang i Los Angeles.
På Hotell- och turismprogrammet kan du dessutom få behörighet för att studera vidare på universitet, högskola och yrkeshögskola både i Sverige och utomlands.

En del av dina lektioner kommer att ske ute i branschen där du får möta gäster och träna på dina nya kunskaper. Vi på Ester Mosessons samarbetar bland annat med Stena Line, Gothia Towers, STF, Svenska mässan, Yrkeskrampen och flera resorts på Gran Canaria.
I programmet ingår 15 veckors APL där du utbildas ute på en arbetsplats. Många elever säger att APL är det roligaste de gjort och att de har fått många värdefulla kontakter inför framtiden. Vi har många praktiksamarbeten i Göteborgsregionen  och varje år skickar vi även några elever på utlandspraktik.
Kanske vill du bli en av dem?

Tar du examen från Esters Hotell- och turismprogram garanteras en provanställning för fast jobb på ett Scandichotell i Göteborg.

Checka in på Esters – om du vill ut i världen!

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:
Anna Toft Mellerot
Lärare Hotell- och turismprogrammet
Mobil: 072-714 30 76 
E-post: anna.toft@educ.goteborg.se