Bageri och konditori

Läser du inriktningen bageri och konditori får du ta del av en kreativ och praktisk utbildning och du lär dig ett gediget hantverk inom bageri och konditori.

När du läser inriktningen bageri och konditori får du djupdyka i det traditionsfyllda hantverket inom bageri och konditori, där innovation och utveckling alltid är närvarande. Du lär dig att baka allt från klassiskt kaffebröd och surdegsbröd till tårtor, bakelser och chokladkonfektyr. Glasstillverkning och andra härliga efterrätter ingår också, och du får möjlighet att skapa egna produkter och uttrycka din kreativitet. De godsaker som tillverkas säljs på Esters Salutorg, vilket ger dig en känsla av verklighetens arbetsliv.

En del av din utbildning sker genom APL (arbetsplatsförlagt lärande), där du får praktisk erfarenhet på företag i och runt Göteborg. Under ditt tredje år kan du även få chansen att göra din APL i Europa, tack vare vårt EU-finansierade samarbete med skolor i andra länder.

Efter utbildningen står många dörrar öppna. Du kan arbeta på bageri, konditori eller kafé, och välja bland olika typer av arbetsplatser – från stora bagerier i livsmedelsbutiker till små, hantverksmässiga verksamheter. För den som vill vidareutbilda sig finns möjligheter att bli diplomerad konditor, bagare eller ta gesäll- och mästarprov.