Foto: Lo Birgersson

Badet

Vårt bad är öppet för dig som har intyg från legitimerad personal eller en synlig funktionsnedsättning. Fysisk aktivitet på recept (FaR) gäller. Glöm inte ta med dig intyget och visa det i receptionen.

Information med anledning av coronaviruset covid-19

Från onsdag 15 april stänger Dalheimers hus sitt bad för allmänheten. Detta för att skydda riskgrupper i huset mot att smittas av covid-19.

Vi fryser alla periodkort från och med 21 mars. Det innebär att giltighetstiden förlängs.

Bassängen

bassängen på Dalheimers hus

Badet på Dalheimers hus är särskilt anpassat för dig som har en funktionsnedsättning. Du kan träna på egen hand eller delta i våra grupper med vattengymnastik.

Bassängen är 16,5 meter lång och vattnet är 34 grader varmt. Det finns en bassänglyft och en trappa med räcken på båda sidor, så du lätt kan komma i och ur bassängen. I bassängens grunda del finns en bubbelpool. Här hittar du också träningsräcken, så att du kan göra de övningar du behöver. Bassängens djupa del sluttar från 130 cm till 160 cm.

Du får låna flytredskap om du behöver det. Här finns också hantlar att träna med.

Omklädningsrummen

Vi har skilda omklädningsrum för män och kvinnor. För blandade sällskap har vi enskilda omklädningsrum. Om du behöver lyft så finns det i våra omklädningsrum, men du behöver ta med dig en egen lyftsele. I omklädningsrummen finns också sängar eller britsar som du kan ligga på när du får hjälp att byta om.

Bastu finns i anslutning till herrarnas och damernas omklädningsrum.

Att tänka på inför ditt besök

 • Ta med eget hänglås för att låsa ditt klädskåp.
 • Kom ihåg att ta med tvål och schampo. Tvätta dig innan du går i bassängen.
 • I bassängen använder du badkläder. Av hygieniska skäl får du inte använda underkläder under badbyxorna. Du får inte ha ytterskor i simhallen.
 • Använder du inkontinensskydd måste du ha en inkontinensskyddsbyxa i bassängen.
 • Du får inte ha på dig badkläder i bastun. Tänk på att inte ta in mat eller dryck i bastun.
 • Det är inte tillåtet att hoppa eller dyka från bassängkanten. På grund av halkrisken får du inte springa i simhallen.
 • Dalheimers hus ska vara en trevlig plats för alla. Respektera därför andra besökare och personal.
 • För att våra lokaler ska vara tillgängliga för alla, vill vi att du undviker starka dofter och parfymer. Tänk också på att nötförbud gäller i våra lokaler.

Anhöriga och ledsagare

Om du behöver hjälp i bassängen kan du ha med dig en assistent eller ledsagare i vattnet. De som hjälper dig i badet betalar samma avgift som du om de badar tillsammans med dig.

På lördagar och under skollov har vi familjebad. Då kan du ta med dig högst fyra anhöriga i badet. Alla vuxna betalar avgift, men barn under 16 år går in gratis. Maximalt tre barn per vuxen.

Öppettider i badet för egen träning

Måndag klockan 9-12 och 13-18
Tisdag klockan 8-12 och 13-20
Onsdag klockan 13-17
Torsdag klockan 11-12 (tyst timme) och 13-20
Fredag klockan 8-12 och 13-18
Lördag klockan 10-16

Kassan stänger en timme innan badet stänger. Vid vissa storhelger och under sommaren har vi ibland avvikande öppettider. Du hittar dessa på vår sida om friskvårdens öppettider.

Tyst timma i badet på torsdagar

Från och med torsdag 19 mars kommer vi att ha en tyst timma i badet varje torsdag klockan 11-12. Den tysta timman inför vi för att besökare som har svårt för höga ljud, ska kunna bada hos oss.

Det innebär att vi inte har någon musik och har dämpad belysning. Denna tid är tillgänglig för alla på drop-in, under förutsättning att du respekterar att vi har en tyst och lugn stund i badet. Inget prat, skratt eller andra höga ljud.

Priser i badet

Pris för bassängbad och andra aktiviteter i Dalheimers hus friskvård
Bassängbad 65 kronor
Kort för 10 badtillfällen 560 kronor
Kort gällande i 3 månader 710 kronor
Kort gällande i 12 månader 1 830 kronor
Bad och gym per gång 120 kronor
Kombikort 3 månader* 900 kronor
Barn upp till 16 år lördagar och lov Gratis - maximalt tre barn per vuxen

* Kombikort är för dig som har FaR (fysisk aktivitet på recept) eller badintyg. Det ger dig möjlighet att både bada och träna i gymmet under tre månader. Läs mer om erbjudandet på sidan om FaR.

Vattengymnastik

Vattengymnastiken är en ledarledd gruppträning. Vi har tio vattengympagrupper varje vecka.

 • Vi har åtta fasta vattengympagrupper och i mån av plats kan du välja dag och tid. I mån av plats har vi "drop in" i dessa grupper.
 • Måndagar klockan 19 har vi "drop in" för alla med badintyg.
 • Tisdagar klockan 12.10 har vi vattengymnastik för dig med kombikort. Antalet platser är begränsat, så om du vill vara säker på att få en plats bokar du in dig vid det tillfälle du önskar delta.

Anmäl dig för hela terminen till de fasta grupperna i eventonline. Vill du delta i träningen på tisdagar klockan 12.10, behöver du boka in dig för varje tillfälle. Spara bokningsbekräftelsen du får när du anmäler dig. Där finns en länk så du på ett enkelt sätt kan avboka dig om du får förhinder.

Om det inte finns plats på den tid du önskar, kan du ställa dig i kö. Du får sedan ett e-postmeddelande när det blir en ledig plats.

Anmälan vattengymnastik

Vill du komma på våra "drop in" platser behöver du inte anmäla dig.

Priser vattengymnastik
Terminskort 1 150 kronor
Drop-in per gång 90 kronor
Drop-in 10 gånger 710 kronor