Foto: Lo Birgersson

Friskvård

Hälsa är att må bra, både fysiskt och psykiskt. Med vårt helhetsperspektiv på hälsa och friskvård ger vi dig möjlighet att öka din livskvalitet.

Aktuella öppettider i friskvården, hittar du på sidan om öppettider.

Dalheimers hus gym är öppet för alla. Är du under 16 år får du träna om du har sällskap av vuxen. Våra maskiner och redskap passar även dig som har nedsatt rörelseförmåga.

Friskvårdspersonal visar besökare hur rullstolsvågen fungerar

I anslutning till gymmet finns en rullstolsvåg. Personalen i friskvården visar dig gärna hur den fungerar. 

Badet på Dalheimers hus är till för dig med en funktionsnedsättning. Du kan träna själv eller delta i vattengymnastiken. För att bada och träna i bassängen behöver du ett intyg från legitimerad personal, Fysisk aktivitet på Recept (FaR), färdtjänstbevis  eller ha en synlig funktionsnedsättning. För att delta i vattengymnastik anmäler du dig här: Anmälan vattengympa.

I Dalheimers hus solrum, Sanna strand, kan du uppleva en solig, varm sommardag och lyssna på vågskvalp.  Rummet har solstolar och är inrett i skärgårdsmiljö för den rätta känslan.

Vi erbjuder även hydromassage som är en massage med vattenstrålar av olika intensitet. Du kan också koppla av i vår relaxbädd. 

Har du fysisk aktivitet på recept och vill veta mer om våra erbjudanden, så hittar du det på sidan FaR - fysisk aktivitet på recept

Du som är vårdgivare hittar mer information på sidan Information till vårdgivare.