Information till boende på korttidsboendet

På Dalheimers hus korttidsboende kan du bo under en kortare period när du återhämtar dig efter en sjukhusvistelse eller väntar på att få den hjälp du behöver på annat sätt, till exempel genom hemtjänst eller boende.

Vår reception


Dalheimers hus entré.

Vid entrén till Dalheimers hus finns en reception. Här möter vår personal upp dig när du kommer och du får ett kort som du använder för att öppna dörren till ditt rum. Vår personal följer dig till rummet och lämnar information om det du behöver veta. Om du någon gång kommer till korttidsboendet när porten är låst så kan du ringa på klockan vid dörren så släpper vi in dig.

Våra rum

Rum på korttidsboendet.

Dalheimers hus korttidsboende är en enhet i ett hus med flera andra verksamheter. På korttidsboendet finns 19 rum som är fördelade på tre plan på våning fyra, fem och sex. Alla rum har dusch, toalett och TV. Du får låna handdukar och lakan av oss. Rummet har ett värdeskåp där du kan förvara mindre värdesaker exempelvis plånbok och surfplatta. På Dalheimers hus har du tillgång till gratis Wifi.

Aktiviteter

På våning fem finns ett sällskapsrum, där du kan titta på TV eller lyssna på musik tillsammans med andra. På alla våningsplan har vi inredda, inglasade balkonger som är till för dig som bor på korttidsboendet. Från sällskapsrummet och några av boenderummen har du utsikt över Älvsborgsbron.

Tre personer spela fia med knuff på Dalheimers hus korttidsboende

Under vistelsen på Dalheimers hus har du tillgång till friskvård och kultur, som du kan delta i när det passar dig. Personalen kan ibland i mån av tid och planering följa dig. Våra kulturevenemang, solrummet och gymmet är öppna för alla, så ta gärna med dig vänner eller anhöriga när de är på besök.

Praktisk information

Dusch och toalett på Dalheimers hus korttidsboende

Här har vi samlat praktisk information inför din vistelse på korttidsboendet: 

 • Du använder dina privata kläder.
 • Du har med dig dina egna toalettartik­lar, till exempel tandborste, tandkräm och rakapparat.
 • Om du använder mediciner, inkontinens-hjälpmedel, drag, lyftskynke eller något annat så är det bra om du har med dig egna som räcker ett tag. Om du sedan skulle behöva mer kan våra sköterskor hjälpa dig.
 • Det finns inga gästtelefoner på Dalheimers hus. Du använder därför din egen mobil.
 • I huset finns gratis wifi.
 • Ta med fotolegitimation. Det kan behövas, till exempel om du skulle behöva åka färdtjänst eller ambulans.
 • Du har själv ansvar för sjukresor och resor med färdtjänst. Tänk på att ta med intyg för sjukresor och färdtjänstbevis om du har detta.
 • Du ansvarar själv, eller med hjälp av anhörig, för dina pengar.
 • Det finns värdeskåp där du kan förvara dina värdesaker. I skåpen får du plats med mindre saker som plånbok och surfplatta.
 • Om entrén är låst – ring på klockan vid dörren så släpper vi in dig.

På vårt korttidsboende har vi en tvättstuga där du tvättar dina kläder själv. Om du behöver, får du hjälp att göra det tillsammans med vår personal.

Måltiderna

Tallrikar med mat från Dalheimers hus restaurang

På våning ett finns vår restaurang där du äter dina måltider. Restaurangen är öppen för alla så där finns även gäster utifrån. Ibland anordnas konferenser på Dalheimers hus och då är  det många gäster i restaurangen. En del av gästerna på restaurangen är deltagare på vårt aktivitetscenter, Eldorado daglig verksamhet eller besökare från friskvården eller Eldorado resurscenter. De flesta tycker om att äta tillsammans med de andra på korttidsboendet. Har du särskilda behov, försöker vi hitta en lösning som passar dig. 

Frukost serveras vardagar klockan 8-10, helg klockan 8.30-10.
Lunch serveras klockan 13 alla dagar i veckan.
Middag serveras klockan 17.30.

Kvällsfika serveras klockan 20.30 i dagrummet Asperö på våning 5.

Ordningsregler

 • Dalheimers hus är rökfritt. Du får bara röka på anvisad plats utanför Dalheimers hus. Då vi har många besökare som har problem med överkänslighet mot cigarettrök vill vi att du undviker att röka nära Dalheimers hus entré.
 • Av säkerhetsskäl vill vi att du inte röker nattetid då receptionen är obemannad och entrén i bottenvåningen är stängd. Om du vill hjälper vi till med förslag på nikotinalternativ.
 • Då många besökare till Dalheimers hus har problem med astma och allergi, vill vi att du undviker starka dofter under din vistelse hos oss. Vi har också nötförbud på Dalheimers hus. 
 • Du får inte dricka alkohol på rummet.
 • Du får endast ha övernattande gäster efter överenskommelse med personalen.

Sekretess

Två kvinnor som samtalar

Medarbetarna på Dalheimers hus får enligt sekretesslagen inte lämna ut information om dig till myndigheter, dina vänner eller anhöriga utan att du lämnat ditt samtycke till oss.

Till socialtjänsten, som beslutat att du har rätt att bo på Dalheimers hus korttidsboende, lämnar vi den information de behöver för att följa upp beslutet.
 

Foton: Lo Birgersson om inget annat anges.