Information till närstående


Dalheimers hus korttidsboende finns i ett hus för alla. Du är välkommen att besöka din närstående alla dagar i veckan.

Besök

Våra besökstider är i första hand alla dagar mellan klockan 11 och 20. Om du inte har möjlighet att komma dessa tider så kan du kontakta personalen och komma överens om en annan tid.

Under semestertider och vissa helgdagar är entrén till Dalheimers hus stängd. Korttidsboendet är alltid öppet. För att komma in måste du då ringa på porttelefonen som finns i anslutning till entrén. Korttidsboendets personal kommer då att öppna för dig.

När du kommer upp till det våningsplan där din närstående vistas så är dörren stängd. Om du ringer på klockan utanför så kommer vi och öppnar. Om du kommer på besök under frukost, lunch eller middag så är det oftast varken personal eller boenden på korttidsboendet, då vi finns i restaurangen på våning 1.

Ett hus fullt av aktiviteter

Fia med knuff

 

Även om korttidsboendet på Dalheimers hus är en lugn verksamhet så finns det mycket aktiviteter i huset. Dessa kan du passa på att besöka eller delta i antingen på egen hand eller tillsammans med din närstående.

  • Vårt solrum Sanna strand är den perfekta platsen att sitta på om ni bara vill småprata och koppla av. Du betalar en avgift i receptionen. För boende på korttidsboendet ingår Sanna strand som en del av fritidsutbudet.
  • Ta gärna en fika i vår restaurang som är öppen för alla.
  • I huset finns ett kulturutbud där alla är välkomna.

Kontaktuppgifter

Om du vill skicka post till din närstående under vistelsen på korttidsboendet så ska du skicka den till besöksadressen:

Dalheimers hus
korttidsboendet
Slottsskogsgatan 12
414 53 Göteborg

Du och dina anhöriga kan nå korttidsboendet på följande telefonnummer:

Måndag-fredag klockan 8–16.30: 
Koordinator 031–367 97 59
Omsorgshandledare 031–367 97 27

Övrig tid kan du nå korttidsboendet på telefon 031–367 97 52. 

Sjuksköterska når du på telefon 0722-558007.

Du kan också skicka e-post till korttidsboendets funktionsbrevlåda: korttidsboendet.dalheimershus@funktionsstod.goteborg.se

Sekretess

Medarbetarna på Dalheimers hus har tystnadsplikt. Det innebär att vi inte får berätta något om din närstående för dig eller någon annan utan att vi fått ett medgivande. Vid vårt första samtal med nya gäster på vårt korttidsboende frågar vi alltid vilka anhöriga, vänner och myndigheter vi får prata med.

Foton: Lo Birgersson om inget annat anges.