Bilden visar några elever i ett klassrum. Foto taget av Ciprian Gorga

Försäljnings- och serviceprogrammet (f.d. Handel och administration)

Jobb direkt efter avslutade studier? Det är en dröm som kan bli verklighet. Under årskurs 2 och 3 varvas teori och praktik. Många av våra handelselever får sitt första sommar- eller extrajobb redan under studietiden. Önskar du studera vidare på högskola eller universitet ger vi dig möjlighet att läsa extra kurser för att kunna få behörighet.

Vill du arbeta inom inköp eller försäljning? Kanske drömmer du om att bli chef för en butik, eller starta eget företag. Då är detta programmet perfekt för dig. Handel är en sektor som växer med många goda framtidsmöjligheter både i Sverige och utomlands. För dig som behärskar flera språk öppnar sig den internationella arbetsmarknaden.

Vi arbetar med företag inom olika branscher och bygger broar mellan skolan och externa partners inom näringslivet och offentlig sektor. Genom dessa kontakter ges ni möjlighet att få inblick i och prova på eventuella framtida yrkesroller.

Detta ger er förstås en verklighetsnära utbildning och ett värdefullt kontaktnät för framtiden. Under studietiden kommer du bland annat vara med och arrangera och delta i interna och externa event och mässor.