Bilden visar några elever i ett klassrum. Foto taget av Rickard Strid

Försäljnings- och serviceprogrammet (f.d. Handel och administration)

Vill du arbeta inom inköp eller försäljning? Kanske drömmer du om att bli chef för en butik, eller starta eget företag. Här får du en verklighetsnära utbildning med goda chanser till jobb direkt efter gymnasiet.

Försäljnings- och serviceprogrammet – verklighetsnära utbildning

Handel är en sektor som växer med många goda framtidsmöjligheter både i Sverige och utomlands. För dig som behärskar flera språk öppnar sig den internationella arbetsmarknaden. Under årskurs 2 och 3 varvas teori och praktik. Vi samarbetar med företag inom olika branscher och många av våra handelselever får sitt första sommar eller extrajobb redan under studietiden. Du får också vara med och arrangera, och delta i, interna och externa event och mässor. Vill du läsa vidare på högskola eller universitet, kompletterar du med några extra kurser för att få behörighet.

Finns också som lärlingsutbildning

En lärlingsutbildning innebär att du går två dagar i skolan och har tre dagar praktik varje vecka. De teoretiska ämnena läser du tillsamans med lärlingar från olika yrkesprogram. Din handledare och din yrkeslärare hjälps åt att planera, följa upp och bedöma din utbildning.