Till sidans huvudinnehåll
Illustrationsbild på äldre människor i naturen, i parker och i hemmet

Åldersvänliga Göteborg

Göteborg ska vara en bra plats att åldras på. Befolkningen blir allt äldre och med en inkluderande och tillgänglig miljö kan fler invånare vara självständiga och ha ett gott liv.

Om Åldersvänliga Göteborg

Arbetet för ett åldersvänligt Göteborg har pågått sedan 2016. För arbetet 2021-2024 finns en handlingsplan med konkreta aktiviteter för att Göteborg ska bli en bättre plats att åldras på. Här kan du läsa mer om arbetet och ta del av innehållet i handlingsplanen.

Bostäder för seniorer

Seniorer själva och forskare har pekat ut sex områden för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i, däribland bostäder.

Samhällsstöd och service för seniorer

Seniorer själva och forskare har pekat ut sex områden för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i, däribland samhällsstöd och service

Mobilitet ur seniorperspektiv

Seniorer själva och forskare har pekat ut sex områden för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i, däribland mobilitet.

Information och kommunikation till seniorer

Seniorer själva och forskare har pekat ut sex områden för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i, däribland information och kommunikation.

Aktuellt från Göteborgs stad

Relaterad information

En deltagare i Rullatorloppet och hennes familj kom utklädda till pirater.
2023-09-22

Rekordmånga tog sig runt Rullatorloppet

Rekordmånga hade på onsdagen tagit sig till Bältesspännarparken för att ta sig runt det 600 meter långa Rullatorloppet i Trädgårdsföreningen.

Våga prata - kampanj för psykisk hälsa - vid pratbänk i Kortedala
2023-09-15

Våga prata – vid pratbänken i Positivparken

Åldersvänliga Göteborg har i samarbete med andra aktörer aktiviteter för att nå ut med information om vart en person med psykisk ohälsa kan vända sig för att få hjälp och stöd.

Sofia, utvecklingsledare social hållbarhet och Helena, äldreombudsman Göteborgs Stad
2023-08-30

En månad för psykisk hälsa

10 oktober varje år infaller Världsdagen för psykisk hälsa. Syftet med dagen, som WHO står bakom, är att öka medvetenheten i hela världen om frågor som handlar om psykisk hälsa.

Emma Matsson och Monika Bondesson möter du på Frihamnsdagarna.
2023-08-28

Samtal med göteborgarna om framtidsgenerationen äldre

Hur blir Göteborg en riktigt bra stad att leva och åldras i? Fredag 1 september finns Åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads hemtjänst på plats i Frihamnen för samtal med göteborgarna.

Flera personer som står bredvid varandra i riksdagen, bland annat Babbs Edberg, direktör, Sofia Tillman, utvecklingsledare social hållbarhet, Emma Matsson, utvecklingsledare Åldersvänliga Göteborg och Helena Bjurbäck, äldreombudsman.
2023-06-30

Åldersvänliga Göteborg i riksdagen

Göteborgs Stad var en av arrangörerna för seminariet Ett åldersvänligt Sverige i Sveriges riksdag den 24 maj. Seminariet syftade till att anta en nationell strategi för ett åldersvänligt samhälle.

Sofia Tillman som sitter på en pratbänk på Stigbergstorget.
2023-06-13

Var med och utveckla pratbänken 2.0!

Den 19–21 juni är göteborgare i alla åldrar välkomna att vara med och utveckla pratbänken när Åldersvänliga Göteborg gästar Omställningslabbet i Frihamnen.

Pressbild från Film&Tell på vännerna Ella och Monica, i en affär.
2023-05-02

Dokumentärfilmen Leva tills jag dör visas på Årsrikafestivalen

Dokumentären Leva tills jag dör visas på Bio Roy 12 maj. Efter filmen följer ett panelsamtal om hur vi gemensamt kan bidra till varje människas rätt att leva ett liv fullt ut, hela livet.

Porträttbild på Ingemar Skoog, professor och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa – AgeCap tillsammans med Emma Matsson, utvecklingsledare Åldersvänliga Göteborg och Helena Bjurbäck, äldreombudsman Göteborgs Stad.
2023-04-13

Årsrika Göteborg bjuder in till tankesmedja

Vi lever allt längre runt om i världen och även i Göteborg. Hur kan vi som samhälle ta vara på all kunskap och erfarenhet och engagemang som finns hos årsrika? Välkomna till tankesmedja den 21 april.

Bild på personer som deltog i WHO:s konferens. Emma Matsson står i mitten iklädd turkosblå kostym.
2023-03-24

Åldersvänliga Göteborg deltog i europeisk konferens i Köpenhamn

Hallå där Emma Matsson, utvecklingsledare Åldersvänliga Göteborg, som nyss kommit hem från en stor europeisk konferens i Köpenhamn, anordnad av WHO Europa. Vad handlade den om och vad var din roll?

${loading}