Till sidans huvudinnehåll
Illustrationsbild på utveckling av olika verksamheter

Så arbetar staden med stadsutveckling

Inom Göteborgs stad så finns det riktlinjer och mål för många verksamhetsområden inom stadsutveckling. Här kan du ta del av hur man arbetar med dessa verksamhetsområden.

Tema stadsutveckling 2023

Under november och december 2023 togs det fram ett axplock med övergripande artiklar om vad som är viktigt i stadsutvecklingen för alla de människor som bor i Göteborg. Staden jobbar med många viktiga frågor som ska göra Göteborg till en bra stad att leva och bo i. Det har även gjorts ett antal Götepod om olika övergripande ämnen med stadsarkitekt Björn Siesjö och gäster som ni kan ta del av här.

Relaterad information

Bild på spårvagn i ett vintertäckt Göteborg
Göteborg växer

Anmäl dig till Göteborg växers nyhetsbrev

Vill du ha koll på vad som planeras och byggs i Göteborg? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev! Varje månad skickar vi ut ett mejl med de största nyheterna om stadsutvecklingen i Göteborg.

Relaterad information

illustrationsbild för hur staden planeras
Göteborg växer

Lär dig mer: Steg för steg när vi utvecklar Göteborg

Att stadsutveckla en långsiktigt hållbar stad tar tid. Göteborgarnas behov och stadens ekonomiska förutsättningar är några av de aspekter som vi utreder i början av processen. Inom processens olika steg vägs både allmänna och enskilda intressen mot varandra vilket justeras i plan- och bygglagen (PBL).

${loading}