Våra program

Lindholmens tekniska gymnasium har Göteborgs bredaste utbud av teknikutbildningar, både teoretiska och praktiska så att du antingen kan läsa vidare på högskolan eller börja jobba direkt.

Högskoleförberedande program

På Lindholmens tekniska gymnasium finns ett högskoleförberedande program - Teknikprogrammet - med fyra olika inriktningar.

  • Informations- och medieteknik
  • Produktionsteknik
  • Samhällsbyggande och miljö
  • Teknikvetenskap

 På ett högskoleförberedande program läser du mestadels teoretiska ämnen som matte, svenska, engelska, historia och naturkunskap. Utöver det läser du de specifika programämnena som exempelvis teknik på Teknikprogrammet och ekonomi på Ekonomiprogrammet. 

Efter ett högskoleförberedande program har du ingen yrkesutbildning, men du är väl förberedd för studier på högskolan. Efter Teknikprogrammet kan du till exempel läsa vidare på Chalmers. 

Vissa högskoleutbildningar kräver särskild behörighet, det vill säga att du har läst vissa bestämda kurser på gymnasiet. Om du redan nu vet vad du vill läsa på högskolan, ta reda på vilka gymnasieprogram som ger dig rätt behörighet. 

Yrkesprogram

Det hörs på namnet - ett yrkesprogram är för dig som vill lära dig ett yrke redan under gymnasietiden. På ett yrkesprogram får du vara ute på praktik och träffa arbetsgivare, få kontakter och branschvana. Men det bästa är ändå att du bara behöver komplettera med ett par kurser för att läsa in allmän högskolebehörighet, och på så sätt få BÅDE yrkesutbildning och möjlighet att läsa vidare! Och det kan du göra medan du går på gymnasiet - du behöver inte vänta till efter studenten. Oftast handlar det om ett par extra lektioner i veckan, och det är det väl värt.

Alla program har dessutom olika inriktningar att välja på och vilken inriktning du än väljer så kommer du att vara eftertraktad på arbetsmarknaden så fort du är klar med studierna. 

På Lindholmens tekniska gymnasium finns dessa yrkesprogram:

El- och energiprogrammet

Industritekniska programmet

Sjöfartsutbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet

Introduktionsprogram

Programinriktat val

Yrkesintroduktion

Gymnasielärling

Lär dig ditt yrke genom att jobba på riktigt och få lön och en arbetsgivare som tror på dig och stöttar dig i din utbildning. Så kan man sammanfatta gymnasial lärlingsanställning, GLA. På Lindholmens tekniska gymnasium kan du läsa Industritekniska programmet som gymnasielärling. 

Inriktningsgaranti

Vi strävar efter att eleverna ska få sitt förstahandsval när det gäller inriktningar i åk 2. Men det behövs ett visst antal elever som söker till en programinriktning för att skolan ska kunna starta den.