Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Serveringstillstånd för alkohol

För att få sälja och servera alkohol behöver du tillstånd. I Göteborg, Ale, Härryda, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund och Öckerö är det tillståndsenheten i Göteborg som utreder. Här kan du ansöka om serveringstillstånd och anmäla förändringar i din verksamhet. Du hittar också information om alkoholservering.

Längre handläggningstider än normalt för serveringstillstånd

28 april 2023

Just nu har tillståndsenheten en ansträngd situation. Vi har ett stort inflöde av ansökningar i kombination med att vi inte har tillräckligt många handläggare, vilket innebär att det nu tar dubbelt så lång tid än normalt för dig att få din ansökan prövad.

Cirka fyra månaders väntetid

Du får därför räkna med att ett stadigvarande serveringstillstånd nu tar cirka fyra, i stället för i normalfallet, två månader. Vi beklagar verkligen detta och hoppas på förståelse.

Vi kommer att höra av oss till dig

Vi arbetar så snabbt vi hinner, men i dagsläget så hamnar din ansökan i kö i väntan på att bli tilldelad en handläggare. När du blivit tilldelad en handläggare kommer handläggaren att höra av sig till dig.

Om du ansökt om stadigvarande, tillfälligt eller ändrat serveringstillstånd och inte har tilldelats en handläggare inom fyra veckor kommer vi att återkoppla till dig och berätta vad som händer med ditt ärende.

Frågor?

Har du frågor eller synpunkter på handläggningstiderna så är du välkommen att kontakta enhetschef Pia Gustafsson, pia.gustafsson@miljo.goteborg.se

Har du övriga frågor eller synpunkter om serveringstillstånd  så får du lättast hjälp via kontaktcenter, telefon 031 365 00 00 eller genom att skicka din fråga till miljoforvaltningen@miljo.goteborg.se


${loading}