Till sidans huvudinnehåll

Beställ hämtning av förpackningar och tidningar


Om du vill att dina boende ska sortera ut förpackningar och tidningar ska du anlita ett av de företag som är auktoriserade av kommunen.

Mindre restavfall

Det blir mindre restavfall när avfallet sorteras och delas in i olika kategorier som papper, plast, glas och så vidare. Allt fler erbjuder fastighetsnära sortering genom att skaffa kärl för tidningar och förpackningar. Det innebär en omfördelning i soprummet som inte nödvändigtvis kräver mer yta. Kostnaden för hämtning av restavfall minskar och täcker ofta kostnaden för de andra materialslagen. Att sortera förpackningar i ditt soprum leder till en enklare sopsortering för de boende och har visat sig ge betydligt mindre restavfall. 

Information och regler

Beställ hämtning av förpackningar och tidningar

Om du vill att dina boende ska sortera ut förpackningar och tidningar ska du anlita en auktoriserad entreprenör. Observera att du inte kan beställa hämtning av förpackningar eller tidningar hos Kretslopp och vatten.

Auktoriserade entreprenörer

Dessa entreprenörer samlar in returpapper och förpackningar och är auktoriserade av Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.

Kontakta kretslopp och vattens kundservice

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

${loading}