Aktuellt

 • Många aktiviteter med Kulturskolan på sommarlovet

  Publicerad 8 juni 2023
  Nästa vecka börjar sommarlovet och den långa, härliga sommaren. Vill du göra något kreativt, kul eller kanske prova något helt nytt under lovet? Nu har Kulturskolan fyllt på med massor av olika aktiviteter för barn och ungdomar.
 • Går du i högstadiet och vill vara övningselev på Högskolan för scen och musik (HSM)?

  Publicerad 12 januari 2023
  Är du intresserad att få gratis lektioner i ett instrument på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra ämneslärarstudenter i musik vid 6–10 lektionstillfällen. Det finns plats i piano, gitarr, bas och fiol.
 • Meningsfullt att skapa tillsammans för att hjälpa andra

  Publicerad 20 december 2022
  Deltagare och pedagoger från kulturskolan byggde skulptur och målade tavla på Kungstorget till förmån för barn på flykt. Hela kulturskolan samlade in drygt 23 tusen kronor till Musikhjälpen under december.
 • Kulturskolan auktionerar ut konstverk för Musikhjälpen

  Publicerad 13 december 2022
  Unga deltagare i bildkonst från Kulturskolan har på eget initiativ skapat en målning till förmån för årets Musikhjälpen och barn på flykt.
 • Kulturskolans deltagare gör skulptur och konstverk för barn på flykt

  Publicerad 5 december 2022
  Årets tema i Musikhjälpen är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. — Alla barn, även barn på flykt, har rätt till kultur. Kulturskolan vill erbjuda en trygg plats för barn och unga att få skapa och uttrycka sig fritt, säger Jens Ericson, verksamhetschef Kulturskolan i Göteborgs Stad.
 • Välkommen till workshop i skrivande på vår poesikväll

  Publicerad 2 december 2022
  Längtar du efter att skriva men vet inte hur du ska komma i gång? Eller vill få ny inspiration i ditt skrivande? Kom då på poesikväll hos Kulturskolan och Creative Youth Angered den 10 december. Du får skriva egen poesi och träna på att framföra den under en kreativ workshop i skrivande.
 • Creative Youth Angered bjuder in till filmkväll 12 november

  Publicerad 10 november 2022
  Nu på lördag den 12 november är du som är mellan 13 och 19 år välkommen på filmkväll med Creative Youth Angered. Vi tittar på filmen ”Spiderman – no way home”. Innan filmen kan du köpa billigt snacks i vår kiosk. Efteråt kör vi ett späckat Kahoot med frågor till alla er som älskar Spiderman.
 • Kul på höstlovet med Kulturskolan

  Publicerad 27 oktober 2022
  Under höstlovet har Kulturskolan gratis aktiviteter och kurser för barn och unga mellan 6 och 19 år över hela staden. Testa att bli låtskrivare för en dag, dansa, sjung i kör, filma och mycket mer.
 • Kultur för unga av unga

  Publicerad 25 oktober 2022
  Nu har det varit premiär för ”Creative Youth Angered”. Det är en ny satsning av Kulturskolan i Göteborgs Stad för att introducera kultur till fler unga mellan 13 och 19 år. Drygt 100 ungdomar kom på premiären. En succé.
 • Välkommen till Creative Youth Angered

  Publicerad 13 oktober 2022
  Lördagen den 15 oktober är det premiär - grand opening - för Creative Youth Angered. Mellan kl 16-19 kan du som är mellan 13-19 år uppleva kultur i olika former.
 • Kulturskolan sätter tonen på kulturkalaset

  Publicerad 1 september 2022
  Årets kulturkalas i Göteborg startade på bästa sätt med musik, sång och kreativt skapande med Kulturskolan i Slottsskogen.
 • Kulturskolan följer restriktionerna

  Publicerad 24 januari 2022
  Kulturskolan följer kontinuerligt Göteborgs Stads och Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för att bidra till minskad smittspridning. Här kan du läsa om vad det betyder för dig som deltagare i Kulturskolans verksamhet. Klicka på rubriken för att läsa mer.