Närbild på en gitarr som en person spelar på. Foto: Kulturskolan

Kulturskolan ordnar roliga aktiviteter på höstlovet


Publicerad 23 oktober 2023

Under höstlovet erbjuder Kulturskolan en mängd olika aktiviteter för barn och unga. Alla aktiviteter finns på Göteborgs Stads kalendarium. Det blir sång, musik och mycket mer.

Gå in och kika på kalendariet och boka din plats.
Göteborgs Stads kalendarium: Höstlovsaktiviteter

I centrum på Härlandatjärnskolan kommer det finnas aktiviteter i tre dagar för deltagare som är 10-19 år. Det erbjuds bland annat musikproduktion, dans, mosaikworkshop, kurs i komp på piano, kör och höstlovsband.

Stickgrafitti i Tynnered

– Vi hoppas att många barn och ungdomar hittar till oss under höstlovet och upptäcker allt kul som vi erbjuder på Kulturskolan, säger Sara Norén koordinator på Kulturskolan.

Kulturskolan sydväst erbjuder bland annat workshop i scenisk kör, för barn i skolår 1-2 ihop med förälder. Aktiviteten hålls på Slottsbergsskolans musiksal. I sydväst kommer det också finnas möjlighet till att gå på till exempel stickgraffitti, för barn från 13 år. Aktiviteten hålls på Kulturskolans lokaler på Tynneredskolan.

Foto: Kulturskolan

Också på Kulturskolan nordost kommer det att erbjudas en mängd aktiviteter under höstlovet. Bland annat blir det öppen verksamhet måndag till fredag med ett varierande utbud av musik, dans, teater, cirkus, film och bild på olika platser.

Keramik på Kulturhuset Bergsjön

Måndag till onsdag är det öppen verksamhet med keramik på Kulturhuset Bergsjön. Kulturskolan nordost har också kortkurser på höstlovet om 1-3 dagar i: piano, rock- och popband, studioinspelning samt teater och bild.Foto: Kulturskolan

På Kulturskolan på Hisingen kommer det också att erbjudas ett flertal aktiviteter. Turboteater – hur man skapar en föreställning på två dagar vänder sig till barn i åldern 8-9 år. För fjärde året i rad hålls workshopen Animera med Kulturskolan på Hagabion som är ett samarbete med Göteborg Film Festival Prisma.

“Inga förkunskaper krävs”

– Det ska bli kul att komma tillbaka och vi hoppas att många är nyfikna på animation och stop-motion. Inga förkunskaper krävs och alla ska känna sig varmt välkomna, säger Elin Smederöd på Kulturskolan.

Sist men inte minst, inför höstlovet kommer det också vara möjligt att prova på att spela gitarr i samband med Hisingens Gitarrfestival 2023 söndag 29 oktober.

Foto: Kulturskolan