Aktuellt

 • Kulturskolan måste spara pengar

  Publicerad 28 februari 2024
  För att få en ekonomi i balans måste Kulturskolan under 2024 spara ca 10 miljoner kronor. Det betyder bland annat att Kulturskolan måste dra ner på cirka 12 heltidstjänster.
 • Kulturskolan ser över pedagogernas arbete

  Publicerad 6 februari 2024
  Kulturskolan har ett uppdrag, från politiken, om att finnas till för barn och unga på deras fria tid. Därför har Kulturskolan under 2023 sett över hur Kulturskolans pedagoger bäst kan planera sin arbetstid, så att deltagarna kan få ta del av utbudet på sin fritid över hela året.
 • Kostnadsfria aktiviteter på sportlovet med Kulturskolan

  Publicerad 29 januari 2024
  Under sportlovet vecka 7 har Kulturskolan kostnadsfria aktiviteter över hela staden för sig som är 6-19 år. Du hittar alla aktiviteter i stadens kalendarium.
 • Kulturskolan ordnar roliga aktiviteter på höstlovet

  Publicerad 23 oktober 2023
  Under höstlovet erbjuder Kulturskolan en mängd olika aktiviteter för barn och unga. Alla aktiviteter finns på Göteborgs Stads kalendarium. Det blir sång, musik och mycket mer.
 • Slagverksorkestern Got Motion vill försvara sitt EM-guld

  Publicerad 4 oktober 2023
  I mars i år vann Göteborgs-orkestern Got Motion EM i slagverk. I mars 2024 hålls tävlingen i Nederländerna igen.
 • Barn i Kulturskolan får låna instrument gratis

  Publicerad 12 september 2023
  Alla barn som går i Kulturskolan i Göteborgs stad kan låna instrument gratis i fyra terminer.
 • Många aktiviteter med Kulturskolan på sommarlovet

  Publicerad 8 juni 2023
  Nästa vecka börjar sommarlovet och den långa, härliga sommaren. Vill du göra något kreativt, kul eller kanske prova något helt nytt under lovet? Nu har Kulturskolan fyllt på med massor av olika aktiviteter för barn och ungdomar.
 • Går du i högstadiet och vill vara övningselev på Högskolan för scen och musik (HSM)?

  Publicerad 12 januari 2023
  Är du intresserad att få gratis lektioner i ett instrument på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra ämneslärarstudenter i musik vid 6–10 lektionstillfällen. Det finns plats i piano, gitarr, bas och fiol.
 • Kulturskolan följer restriktionerna

  Publicerad 24 januari 2022
  Kulturskolan följer kontinuerligt Göteborgs Stads och Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för att bidra till minskad smittspridning. Här kan du läsa om vad det betyder för dig som deltagare i Kulturskolans verksamhet. Klicka på rubriken för att läsa mer.