För dig med funktionsnedsättning


Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser och aktiviteter i Kulturskolan som är för din ålder. Efter dialog med dig och din vårdnadshavare om dina förutsättningar och behov gör vi de anpassningar som är möjliga.

För dig med funktionsnedsättning har vi även riktade och anpassade kurser. Här kan du delta helt på egen hand och det finns också kurser där vårdnadshavare eller ledsagare deltar. Det riktade och anpassade utbudet hittar du i vår kurskatalog (länk) som finns på ”Ansök till Kulturskolan”.

Kurserna som finns kan ske på olika platser i staden och inte enbart inom det geografiska området där du bor. Du är välkommen att söka till alla kurser.   Verksamheten sker på eftermiddagar efter skoldagen, kvällar, helger och lov. 

Har du en fråga som inte gäller en funktionsnedsättning?

Här hittar du kontaktuppgifter för allmänna frågor.

För dig med funktionsnedsättning – kontakta gärna en kulturskolelots

Om du som har en funktionsnedsättning är osäker på vilken kurs eller aktivitet som skulle kunna passa dig kan du och din familj kontakta en av våra kulturskolelotsar som gärna hjälper till att hitta rätt för just dig.

Är du osäker på vilket område din gata tillhör så kan du ta reda på det genom att klicka på länken: Vilket område tillhör gatan?

Centrum

Hisingen

Nordost

Sydväst