För dig med funktionsnedsättning

Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser i Kulturskolan som är för din ålder. Vi anpassar utifrån dina förutsättningar och behov så långt som möjligt. Du hittar kurserna i vår kurskatalog under rubriken "Ansök till kulturskolan".

För dig med funktionsnedsättning har vi även riktade och anpassade kurser. Här kan du delta helt på egen hand och det finns också kurser där vårdnadshavare eller ledsagare deltar. Om du önskar och behov finns är vårdnadshavare eller ledsagare välkommen att delta eller sitta med i undervisningsrummet. Detta sker i samråd med läraren. 

Det riktade och anpassade utbudet hittar du i vår kurskatalog som finns på "Ansök till kulturskolan". Kurserna som finns kan ske på olika platser i staden och inte enbart inom det geografiska området där du bor. Om den kurs du vill gå inte finns där du bor är du välkommen att söka till ett annat område.

Verksamheten sker på barns och ungas fria tid, det vill säga på eftermiddagar efter skoldagen, på helger och lov. 

För dig med funktionsnedsättning – kontakta gärna en kulturskolelots

Om du som har en funktionsnedsättning är osäker på vilken kurs som skulle kunna passa dig kan du och din familj kontakta en av våra kulturskolelotsar som gärna hjälper till att hitta rätt kurs för just dig.

Är du osäker på vilket område din gata tillhör så kan du ta reda på det genom att klicka på länken: Vilket område tillhör gatan?

Hisingen och Sydväst

Centrum

Nordost