Till sidans huvudinnehåll
En nalle sitter på en säng med ryggen mot dig.

Hospice

Hospice är ett vårdalternativ för din sista tid i livet. På hospice får du vård i en hemlik miljö där det finns särskild tid för samtal. Du ansöker själv om plats på hospice.

Om hospice

Palliativ vård är lindrande vård för människor i livets slutskede. Den palliativa vården är en helhetsvård som finns till både för dig som är sjuk och för dina anhöriga. Målet är att du ska få en så god livskvalitet som möjligt den sista tiden.

Ansök om hospice

Hospice Göteborg samordnar vårdplatserna på de hospice som finns i Göteborg. Har du frågor om hospice eller om din ansökan är du välkommen att höra av dig till oss.

Relaterad information

Kvinna ligger i en säng utomhus. En annan person sitter bredvid.

Bräcke hospice Helhetsvården

Bräcke hospice Helhetsvården startade 1982 och är Sveriges första hospice. De finns i en lummig lund på Hisingen, i ett lugnt område inte långt från centrum. (brackediakoni.se)

Några vasstrån med havet i bakgrunden

Änggårdens Hospice

Änggårdens Hospice erbjuder vård med livskvalitet i livets slutskede. Här är man gäst, inte patient. Visionen är att alltid ge dig och dina nära den trygghet och omsorg ni behöver. (ahospice.se)

Händer som håller varandra

Helhetssyn präglar vården på hospice

När en person har en obotlig sjukdom och befinner sig i livets slutskede, kan hospice vara ett vårdalternativ. Här erbjuds palliativ vård som tar hänsyn till hela människan och dennes behov. Och då handlar det inte bara om medicinsk vård. (1177.se)

Foto: Jeanette Andersson

Maria kan göra skillnad i livets slutskede

En insats från arbetsterapeuten i livets slutskede kan göra stor skillnad för livskvalitén för omsorgstagaren. Möt Maria Knutsson som jobbar med äldreomsorgens kanske mest okända yrke.

${loading}