Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Två personer pratar med varandra i ett vardagsrum.

Syninstruktör


Du som har en synnedsättning kan vända dig till syninstruktörerna. Vi kommer hem till dig och ger dig råd och tips för att din vardag ska fungera så bra som möjligt.

En kostnadsfri service för dig med synnedsättning

Vill du att vi kommer hem till dig och att vi tillsammans går igenom de svårigheter du har i hemmet på grund av din synnedsättning? Vi ger dig då tips och råd för en mer fungerande vardag. Tillsammans kan vi kanske hitta ett lättare och säkrare sätt att laga mat och hantera andra vardagssysslor på. 

För att underlätta för dig märker vi upp dina vitvaror, fjärrkontroller, telefoner, knappar och reglage som blivit svåra att hantera. Har du fått hjälpmedel från syncentralen så kan vi även hjälpa dig att träna på dem.

Syninstruktörerna ger dig information om samhällsservice, kurser, föreningar och aktiviteter. Vi samarbetar bland annat med  Syncentral Göteborg Dövblindteamet  och  Synskadades riksförbund, SRF

Vem kan söka?

Du ska ha fyllt 18 år och bo i Göteborg. Du behöver inte ha något biståndsbeslut för att få hjälp av oss och det kostar inget. Du som är anhörig eller som träffar personer med synnedsättning i ditt arbete, kan också kontakta oss. 

Syninstruktörerna erbjuder

  • tips, råd och lär ut strategier för en mer fungerande vardag
  • uppmärkningar och markeringar
  • stöd i hantering av dina synhjälpmedel
  • att lära dig att hitta i din närmiljö
  • information om samhällsservice, kurser, föreningar och aktiviteter
  • information om synnedsättningens konsekvenser till personer i din omgivning

Tips till dig som kommer i kontakt med personer som har en synnedsättning

Syninstruktörerna kommer gärna ut och delar med sig av tips och råd till dig som i ditt arbete kommer i kontakt med personer med synnedsättning. I broschyren "När synen inte längre räcker till" har vi sammanställt praktiska tips för att underlätta vardagen för personer med synnedsättning. Kontakta oss om du vill ha broschyren i pappersformat.

Kontakta syninstruktörerna

Har du synpunkter eller frågor kring vad vi kan göra för dig med synnedsättning kan du kontakta syninstruktörerna.

Telefon och e-post

Telefon
031-367 95 84
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 334
421 23 Västra Frölunda

Öppettider

Syninstruktörernas broschyrer

Relaterat

Lär dig syntolka

Att syntolka är att beskriva det som syns men inte hörs. Här finns en utbildning för dig som ledsagar personer med synnedsättning. Efter genomförd utbildning kommer du att ha grundläggande kunskaper om vad syntolkning är.

${loading}