Till sidans huvudinnehåll
Två personer i varselväst och bygghjälmar

Möt praktikanter och exjobbare

Se filmer och läs korta intervjuer med några av dem som praktiserat eller gjort sitt exjobb i Göteborgs Stad.

Yrkeshögskolepraktikant inom grafisk formgivning

Mari Tveitan började som praktikant och är numera fast anställd grafisk formgivare med uppdrag inom hela Göteborgs Stad.

Högskolepraktikanter inom funktionsstöd

Socionomstudenterna Elwira Wallin och Oscar Andersson fick bland annat känna på chefsrollen under sin praktik på förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad.

Exjobbare inom digitalisering

Civilingenjörsstudenterna Victor Cousin och Philip Lindström Rabia tog fram en chat bot baserad på AI-teknik i sitt exjobb hos Intraservice, en förvaltning som ansvarar för stadens digitala infrastruktur.

Exjobbare inom miljö

Civilingenjörsstudenterna Kajsa Jacobson och Frida Törnqvist har skrivit uppsats om att fånga in koldioxid och tillvarata värme på Renovas avfallskraftvärmeverk i Sävenäs. Renova är ett av Göteborgs Stads kommunala bolag.

Gymnasiepraktikant inom vård och omsorg

Gymnasieeleven Simon Marberg fick testa sina kunskaper från vård- och omsorgsprogrammet i verkliga arbetslivet i hemtjänsten i norra Frölunda.

Praoelev inom miljö

Milan Markovic som vanligtvis går i åttan på Utmarksskolan fick testa på arbetslivet på Miljöförvaltningen under en vecka.

I fokus

Två ungdomar framför höghus

För studenter och ungdomar

Att göra prao eller praktik, skriva uppsats eller sommarjobba i någon av våra verksamheter kan vara en väg in till en anställning hos oss. Här ser du vad Göteborgs Stad kan erbjuda dig, nu och i framtiden.

${loading}