Slottsskogens ishall står klar och i januari började föreningarna träna i hallen. Fotograf: Maria Blomstrand

Slottsskogens ishall invigs lördag 2 mars


Publicerad 28 februari 2024

På lördag 2 mars klockan 12.30 invigs Slottsskogens ishall i samband med konståkningstävlingen Kristallen. Tävlingen arrangeras av Västra Frölundas Konståkningsklubb. Det är gratis inträde och alla är välkomna.

Under invigningsceremonin invigningstalar Bettan Andersson ledamot och ordförande i idrotts- och föreningsnämnden och Johan Sävhage, förvaltningsdirektör Idrott & förening. 

Slottsskogsrinken revs 2022 och den nya ishallen stod klar i slutet av december 2023. Anläggningen öppnade i januari för verksamhet och har sedan dess använts flitigt av föreningarna.

- Alla är välkomna på invigningen av Slottsskogens ishall. Är man nyfiken på den nybyggda ishallen är det ett ypperligt tillfälle att besöka hallen under invigningen och att passa på att se de duktiga konståkarna som tävlar i ishallen under lördagen, säger Per Tedenrud, enhetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Ishallen är främst anpassad för breddidrotten

Tack vare den nya ishallen får fler barn och ungdomar möjlighet att träna is-sporter som ishockey och konståkning. Slottsskogens ishall har bra tillgänglighet till omklädningsrum, förråd och serviceytor som i Slottsskogsrinken fanns i olika byggnader. I den nya ishallen finns en aktivitetssal, föreningskanslier, kafé och en läktare med plats för 400 personer. 

Fakta

Higab har uppfört ishallen på uppdrag av idrotts- och föreningsnämnden. Idrott & förening hyr Slottsskogens ishall av Higab, som äger och förvaltar anläggningen. 

Den gamla ishallen revs i augusti 2022 och den nya ishallen stod klar i december 2023. Hallen öppnade för verksamhet i januari 2024. 

Hallen kommer endast kunna bokas av föreningar och skolor och är främst anpassad för breddidrott.