Utomhusmotion

Slottsskogsvallens idrottscentrum ligger naturskönt intill Slottsskogen och Änggårdsbergen. Här finns många möjligheter till utomhusträning.

Träna ute - byt om inne

Genom att köpa ett motionskort får du som föredrar att träna utomhus möjlighet att byta om till träningskläder och duscha inne i idrottscentrumet. Motionskortet ger dig tillgång till duschar, bastu och omklädningsrum.

Priser för motionskort

Entréparken för spontana aktiviteter 

Slottsskogsvallens entrépark är alltid öppen och bjuder på en scen med ett stort speglande tak som bjuder in till dans, yoga eller andra aktiviteter. Här finns gungor, pingisbord, labyrint samt skate- och kickbikevänliga ytor. Den öppna asfaltsytan möjliggör många olika spel och aktiviteter. Genom parken sträcker sig också enklare löparbanor.

Friidrottsarena med löparbana

Om du vill träna löpning på löparbana kan du göra det på Slottsskogsvallens friidrottsarena. Löparbanan är 400 meter.

Du går in via idrottscentrumets reception, där du betalar en entréavgift. Du kan också köpa klippkort (10 gånger) eller årskort. Oavsett vilket du väljer så får du tillgång till dusch och omklädningsrum med skåp. Glöm inte att ta med dig ett hänglås!

Under vissa tider lördagar och söndagar är löparbanorna öppna för gratis friidrottsträning. Läs mer om hur det fungerar och se alla datum och tider här. 

Under våren och sommaren är det vanligt att banan/arenan är bokad för skolverksamhet, friidrottsträning och evenemang. De som har bokat banan/arenan har alltid företräde.

Utegym och jogging 

Du kan träna styrka och koordination på Dalens utegym som är öppet för alla, dygnet runt, året runt. Utegymmet har en mängd olika redskap som du kan träna kroppens alla muskler med. Föredrar du löpning ligger vackra Slottsskogen och Änggårdsbergen alldeles om hörnet.

Bild på en man som tränar utomhus.

Terrängcykelbana

På kullen väster om Slottsskogsvallen finns en pumptrackbana och enklare slingor för mountainbike. Kullen används av många föreningar.

Friidrott och skridskoåkning

På Slottsskogsvallens idrottsområde finns också fler idrottsanläggningar, exempelvis ishallen Frölundaborg och Friidrottens hus. Hallarna är bokade av idrottsförbund och föreningar och är inte öppna för allmänheten.