Utomhusmotion

Slottsskogsvallens idrottscentrum ligger naturskönt intill Slottsskogen och Änggårdsbergen. Här finns många möjligheter till utomhusträning.

Träna ute - byt om inne

Genom att köpa ett motionskort får du som föredrar att träna utomhus möjlighet att byta om till träningskläder och duscha inne i idrottscentrumet. Motionskortet ger dig tillgång till duschar, bastu och omklädningsrum.

Priser för motionskort

Friidrottsarena med löparbana

Om du vill träna löpning på löparbana kan du göra det på Slottsskogsvallens friidrottsarena. Löparbanan är 400 meter.

Du går in via idrottscentrumets reception, där du betalar en entréavgift. Du kan också köpa klippkort (10 gånger) eller årskort. Oavsett vilket du väljer så får du tillgång till dusch och omklädningsrum med skåp. Glöm inte att ta med dig ett hänglås!

Under våren och sommaren är det vanligt att banan/arenan är bokad för skolverksamhet, friidrottsträning och evenemang. De som har bokat banan/arenan har alltid företräde.

Utegym och jogging 

Du kan träna styrka och koordination på Dalens utegym som är öppet för alla, dygnet runt, året runt. Utegymmet har en mängd olika redskap som du kan träna kroppens alla muskler med. Föredrar du löpning ligger vackra Slottsskogen och Änggårdsbergen alldeles om hörnet.

Bild på en man som tränar utomhus.

Fotbollsplaner

Här finns också möjlighet att spela fotboll. De flesta tider är bokade av förbund och föreningar via kontrakt, men ibland kan det finnas lediga tider.

Fotbollsplaner kan bokas på webben av föreningar, företag och privatpersoner.

Terrängcykelbana

På kullen väster om Slottsskogsvallen finns en pumptrackbana och enklare slingor för mountainbike. Kullen används av många föreningar.

Friidrott och skridskoåkning

På Slottsskogsvallens idrottsområde finns också fler idrottsanläggningar, exempelvis ishallen Frölundaborg och Friidrottens hus. Hallarna är bokade av idrottsförbund och föreningar och är inte öppna för allmänheten.