Foto: Peter Svenson

Slottsskogens djurpark


Slottsskogens djurpark är en av de äldsta i Sverige. Den är öppen året runt och är gratis att besöka. Med inriktning på tama och vilda nordiska djur, vill Slottsskogen lära både barn och vuxna om djurlivet vi har runt omkring oss.

Under sommarhalvåret flyttar några av djuren ner till Barnens zoo.

Mat och prat - varje dag

Kom och titta på när Slottsskogens djurvårdare matar parkens djur. De berättar samtidigt massor med spännande information om djuren.

Dagligen året om
Knubbsäl klockan 14.00
Humboldtpingvin klockan 14.20

Helger året om  
Skogsren klockan 13.30
Älg klockan 14.50

Dagligen under Barnens zoos öppettider
Klockan 11.30, 12.30, 14.30 Djurvårdarna berättar om djuren på Barnens zoo och deras speciella egenskaper.

Utbildning, bevarande, forskning och en trevlig upplevelse

Slottsskogens djurpark är medlem i den europeiska djurparksföreningen EAZA, European Association of Zoos and Aquaria. Djurparker som är anslutna till EAZA har tre uttalade syften: utbildning, bevarande och forskning. Även om djurparker idag inte bedrivs som en ren rekreation är förstås tanken att du som besöker en djurpark ska ha en trevlig och rolig dag. Slottsskogens djurpark är även medlemmar i Svenska djurparksföreningen (SDF), som är motsvarande nätverk för djurparker i Sverige.  

På Slottsskogens djurpark arbetar vi för att lärande och nöje ska komplettera varandra, så att du som besöker oss får en trevlig, lärorik och inspirerande dag medan du tar del av djurens fascinerande liv - på håll eller i närkontakt.  

Skolor och förskolor kan boka lektioner med olika teman på bokningssidan KuBo. Andra grupper kan skicka förfrågan om guidade turer till bokning@stadsmiljo.goteborg.se.

Läs mer om djurparkens arbete här.