Foto: Peter Svenson

Barnens zoo

På Barnens zoo kan du träffa olika svenska lantraser och gå in i en hage för att komma nära några av dem. Här kan också barnen rida på gotlandsruss.

På Barnens zoo kan du träffa får, getter, kaniner, höns och hästar. Många av raserna är hotade och ingår i bevarandeprogram. Djuren som finns på Barnens zoo på sommaren flyttar in i hagarna i Slottsskogens djurpark när säsongen är över.

Barnens zoo är öppet 25 april till 1 september klockan 10.00 –16.30.

Det finns möjlighet att gå in i en hage för att närmare bekanta sig med djuren. Här finns alltid personal på plats som informerar och vägleder så att mötet mellan besökare och djur blir en positiv upplevelse. Djuren väljer själva om de vill vara i sina bakhägn eller närma sig besökarna i hagen.

Djurprat på Barnens zoo

Lyssna till våra djurvårdare när de berättar om djuren på Barnens zoo och deras speciella egenskaper. Två gånger varje dag tittar vi närmare på och berättar om något av djuren som finns här.

Ponnyridning för barn

Intill djurhagen ligger ponnyridningen. Här kan barn mellan 2 och 10 år rida på gotlandsruss – Sveriges mest ursprungliga hästras.

Ponnyridningen är öppen onsdag till söndag 10–16 (lunchstängt 13– 13.30) mellan 25 april och 1 september. Den kostar 25 kronor per barn och betalas med swish.

Observera att vi kan behöva stänga kön till ponnyridningen tidigare om vi riskerar att inte hinna med alla som står i kö inom utsatt tid. Hästarna behöver vila efter klockan 16.00.

Den som vill kan också rida på käpphästarna som står redo för en tur i hoppbanan!

Populärt besöksmålFoto: Peter Svenson

Barnens zoo har varit ett populärt besöksmål i Slottsskogen ända sedan 1970-talet. Precis som Slottsskogens djurpark är Barnens zoo inriktat på att lära både barn och vuxna mer om de djur vi har omkring oss.

Ett stenkast från Barnens zoo ligger Fjällrävsslingan där både barn och vuxna kan lära sig mer om den fascinerande och hotade fjällräven. I samma område ligger Hitta vilseslingan som berättar vad du kan göra om du går vilse i skogen.

I Slottsskogens djurpark kan du vara med när djurvårdarna dagligen berättar om några av djuren i djurparken medan de matas.