Till innehåll

Idag (onsdag 24/7) och imorgon är tyvärr ponnyridningen stängd på grund av sjukdom

Senast uppdaterad: 24 juli 2024 klockan 10:50

Barnens zoo är öppet som vanligt. Välkommen till Slottsskogen!

Foto: Steampipe Production Studio AB/Göteborg & Co

Slottsskogen

Göteborgarnas park sedan 1874

Slottsskogen är en av Göteborgs största, äldsta och mest populära parker. Här finns ett rikt växt- och djurliv, stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Parken är en mötesplats året runt med lekplatser, olika aktivitetsytor, utomhuspedagogik och en av Sveriges äldsta djurparker – öppen året om och gratis att besöka.

Aktuellt

Way Out West i parken - framkomligheten påverkas 4–14 augusti

Publicerad 2 juli 2024
Delar av Slottsskogen omvandlas till festivalområde 4-14 augusti i samband med musikfestivalen Way Out West (wayoutwest.se). På kartan nedan kan du se området som påverkas och vilka vägar du kan välja istället.

Slottsskogen 150 år – får nytt utkikstorn i födelsedagspresent

Publicerad 14 juni 2024
Efter beslut i stadsmiljönämnden torsdagen den 13 juni blev det klart att Slottsskogen, som fyller 150 år i år, planeras få ett utkikstorn i födelsedagspresent. Utkikstornet ska bli ett landmärke i Göteborg och ge ett bestående avtryck i parken i samband med 150-årsjubileet.

Barnens zoo öppnar

Publicerad 17 april 2024
25 april öppnar Barnens zoo för säsongen. Hästarna vid ponnyridningen står redo att möta Slottsskogens yngre publik men även får, getter, kaniner och höns flyttar ner från djurparken.
${loading}