Foto: Maja Kristin Nylander. En vuxen läser bok för barn, ett annat barn leker i bakgrunden.

För vårdnadshavare

Det finns en rad aktiviteter och stöd för för att hjälpa och stärka dig i din roll som vårdnadshavare (förälder). Oavsett om det handlar om stöd till dig, din familj eller om du vill komma i kontakt med andra vårdnadshavare.

Mötesplatser och aktiviteter för familjer

Familjecentral 

En familjecentral är en mötesplats för blivande föräldrar, föräldrar, barn och andra viktiga vuxna kring barnet. På en familjecentral träffar du personal från mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola och förebyggande socialtjänst.

Det är frivilligt, gratis och öppet för alla familjer, oavsett hur den ser ut. På familjecentralen får du och din familj träffa andra familjer samt möjlighet att delta i olika aktiviteter och grupper.

Här hittar du Göteborgs Stads familjecentraler: Hitta familjecentral

Öppna förskolan

Öppna förskolan är en mötesplats för familjer. Barn i åldrarna 0-6 år är välkomna i sällskap av vårdnadshavare eller annan vuxen. Du som vuxen ansvarar för ditt barn och ni deltar i verksamheten tillsammans. Här kan du träffa andra barn och vuxna för att leka, skapa och sjunga tillsammans eller bara vara. Det är gratis att besöka öppna förskolan och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Här hittar du Göteborgs Stads öppna förskolor: Hitta öppen förskola

Aktiviteter för föräldrar

Det finns aktiviteter som särskilt riktar sig till föräldrar. Du kan till exempel gå på föräldraträffar och föreläsningar.

Du kan läsa mer om aktiviteter för föräldrar här.

Stöd till familjer

Barn och unga ska få en god start i livet och alla göteborgare ska kunna leva ett gott liv. Men ibland är det inte så lätt. Här kan du läsa om vad kommunen kan erbjuda dig eller din familj.

Stöd för föräldrar

Vill du ha råd och stöd i din roll som förälder eller vårdnadshavare? Inom Göteborgs Stad finns olika kurser, träffar, mötesplatser och stöd att ta del av. Här kan du läsa mer: Föräldrarstöd 

Stöd till föräldrar med placerade barn

Stellamottganingen ger stöd till föräldrar med placerade barn. Du som förälder är en viktig person i ditt barns liv och hos Stella kan du prata om vad du går igenom. Du kan läsa mer om Stellamottagningen på deras webbsida.

Stöd av Romano Center i Väst

Romano Center i Väst kan hjälpa dig när du ska möta andra verksamheter eller myndigheter i Göteborg. Tillsammans kan vi bygga tillit och skapa förtroendefulla möten.

Romano Center ordnar ibland träffar där du får information som kan hjälpa dig att stötta ditt barn och stärka er relation och möjlighet att diskutera tillsammans med andra. I vårt kalendarium kan du se vad som är aktuellt hos oss just nu.