Foto: Anders Persson

Om skolan

Motorbranschens Tekniska Gymnasium är en modern fordon- och transport utbildning som utvecklats i samverkan mellan motorbranschen i Göteborg och Göteborgs Stads utbildningsförvaltning.

Motorbranschens Tekniska gymnasium startades 2002 och har sedan dess utbildat fordonstekniker i världsklass. Sedan höstterminen 2014 är vi mycket glada att få ha utverkat vår verksamhet till att utbilda ungdomar inom transportnäringen också.

Inflyttade i helt nya, moderna och luftiga lokaler har vi nu kapacitet att bli ännu bättre, få ett ännu större branschnätverk och utbilda fler unga män och kvinnor till spännande och utvecklande jobb. Det finns också många vägar till vidare studier efter en fullföljd utbildning hos oss.

Hos oss varvas teori med praktik och vi har väl fungerande samarbete med verkstäder och åkerier. Den arbetsplatsförlagda undervisningen ligger som ett raster under elevens alla tre år och ger en god inblick i yrkeslivet. Genom att läsa olika typer av fördjupningskurser får eleverna den spetskompetens som arbetsgivare efterfrågar.

När vi nu fått möjligheten att samla Fordon- och Transportprogrammet med alla dess inriktningar under ett och samma tak ser vi hur ett riktigt Motor-och Transporttekniskt Center växer fram i Göteborg.