Om skolan

Motorbranschens tekniska gymnasium är en modern fordon- och transport utbildning som utvecklats i samverkan mellan motorbranschen i Göteborg och Göteborgs Stads utbildningsförvaltning.

Det bästa av två världar

Det behövs massor av kompetenta förare och tekniker där ute. Faktum är att det är så ont om folk att branschen har bestämt sig för att satsa på en egen gymnasieutbildning, men inte i egen regi utan tillsammans med Göteborgs stad. Resultatet är det bästa av två världar – branschens resurser och känsla för vad som efterfrågas, stadens stabilitet och erfarenhet av skolverksamhet. Tillsammans är vi MTG – Motorbranschens Tekniska Gymnasium.

Till verkligheten utan omvägar

På bara tre år ska du bli en fullfjädrad tekniker eller förare. Dessutom behöver du grundläggande behörighet i ämnen som svenska, engelska och matte. Det kräver målmedvetenhet och fokus. Därför har vi lagt upp en samlad utbildning, med tydliga mål som matchar branschens krav. Till och med schemat är fokuserat – åtta till16 varje dag, inga håltimmar. Givetvis erbjuder vi branschens bästa praktikplatser, så att du lär dig rätt saker på rätt ställe.

Fullt fokus på din framtid!

På MTG får du en personligt anpassad utbildning, med det stöd just du behöver för att lyckas. Det blir möjligt genom att vi jobbar i små grupper, med utrymme för individuell anpassning, och stort personligt engagemang från våra lärare. Vi har schemalagd läxhjälp varje dag, för att du inte ska tappa tempo eller motivation. Behöver du extra stöttning så får du det. Vi har fullt fokus på din framtid. Branschen kräver det.