Elektrifiering – avancerad felsökning och utveckling


Utbildning av  fordonstekniker inom hybridteknik.

Som antagen till elektrifieringsinriktningen på MTG kommer du att få möjlighet att vara en av dem som arbetar med den senaste tekniken i branschen. Du kommer att genomföra en stor del av din fordonsutbildning på din praktikplats under årskurs 3. Årskurs 2 läser du som vanligt fram till april då avstampet mot elektrifieringen påbörjas genom att avsluta årskurs 2 med specialanpassade och förberedande uppgifter som förbereder dig extra inför kommande fördjupning inom elektrifiering.

Under tiden som din fordonsutbildning pågår kommer du vissa dagar/veckor att genomföra teoretiska delar inne på skolan för att sedan återgå till praktikplatsen med kontinuerlig uppföljning av lärare. Din praktik kommer att genomföras hos tekniker som har fokusområden avancerad felsökning och alternativ utveckling av teknik i kommande generation av fordon.

Företagen söker dig som är genuint intresserad av teknik och utveckling. Du behöver även ha god studieteknik eftersom en del av de teoretiska studierna sker under praktiken. Elever som går elektrifieringsinriktningen kommer att ha en mycket stor fördel i kommande yrkesliv då hela branschen håller på att omvandlas i den riktningen. Företagen som vi har ett utökat samarbete med inriktning elektrifiering är:

  • Audi Göteborg
  • Din Bil
  • Hedin bil
  • Volvo Bil/Volvo Cars