Bredvid entrén ligger den omtyckta trädgården med porlande fontän och sittplatser. Där firar vi midsommar med dans och musik. Foto: Cordovan Communication

Om vård- och omsorgsboendet

På Kärrahus i Hisings Kärra är du och dina önskemål i centrum. Här får du ett varmt omhändertagande av engagerade medarbetare.

Läge

Kärrahus ligger i Kärra centrum, omgivet av bostadshus och trevlig grönska. Det är 200 meter till mataffär, restauranger, butiker och biblioteket. Runt knuten finns också service som vårdcentral och apotek. Det är ett levande område med skola och förskola och nära till motionsspåret Blå spåret.

Ta dig hit

  • Kärrahus ligger två minuters promenad från hållplatsen Kärra Centrum där buss X2 stannar var tionde minut
  • Besökare kan parkera på den stora avgiftsbelagda parkeringen intill huset och betala med appen ”Parkering Göteborg”
  • Det finns några enstaka p-platser med gratis parkering under 2 timmar

Ett boende med gym, avslappningsrum och Mötesplats

Kärrahus består av ett stort hus med tre våningar. Här finns enheter för allmän vård och omsorg, för personer med psykisk funktionsnedsättning och för hyresgäster med demens. Sammanlagt finns 109 lägenheter i boendet.

Din lägenhet på Kärrahus är en etta på 24 m². Du har ett badrum med toalett och dusch, samt ett pentry med kokplattor, kyl och frysfack. Utsikten är antingen mot torget och trädgården på framsidan av huset, innergårdarna, bostadsområdet eller förskolan och grönområdet.


På varje våning finns en gemensam matsal och kombinerat TV-rum där du kan umgås med grannarna, fika och ha det trevligt. Det är ljust och luftigt med många fönster. På de övre våningarna hittar du de gemensamma inglasade balkongerna och nere vid entrén finns en altan med sittplatser och grill. Under sommaren hålls det grillkvällar här.

På entréplan ligger också aktivitetslokalen Mötesplats Kärra där både vi och andra aktörer ordnar aktiviteter. Intill ligger restaurangen som är öppen för allmänheten och som erbjuder två lunchrätter varje dag. I källaren finns ett välutrustat gym som du kan använda och ett litet avslappningsrum för bubbelbad och skönhetsvård.

Bredvid entrén ligger den omtyckta trädgården med porlande fontän och sittplatser. Där firar vi midsommar med dans och musik. På andra sidan huset finns två innergårdar med fruktträd, bärbuskar, syrener och planteringar. Här kan du under soliga dagar sitta och njuta av grönskan.

Vård och omsorg hos oss

Dina behov är alltid det som vi utgår från. Vi arbetar utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt vilket innebär att vi vet vårt uppdrag och att vi är till för dig, att vi samarbetar på olika sätt och tänker nytt för att ge bästa möjliga stöd och hjälp. När du flyttar in i din nya lägenhet har vi ett samtal med dig och din kontaktpersonal där vi tillsammans gör upp en plan så du kan fortsätta leva ditt liv som du vill ha det. Den här planen kallas för genomförandeplan och i den samlas allt som berör din vardag: som när du önskar gå upp på morgonen och hur du vill ha dina frukostägg till vilken slags omsorg du behöver. Du kan alltid vända dig till din kontaktpersonal om du har frågor eller vill ändra planen. När vi träffas första gången och gör upp din plan är du varmt välkommen att ta med någon anhörig eller en vän.

Här på Kärrahus finns även välfärdsteknik som du kan ta del av. Det finns en interaktiv projektor som används både för hjärngympa och för att stärka motoriken, aktivitetsvästar som inspirerar till rörelse, robothundar och robotkatter som rör sig och låter när de klappas och musikkuddar för avslappning.

Du får stöd av lyhörda medarbetare

Alla medarbetare på Göteborgs Stads vård- och omsorgboenden jobbar efter värdighetsgarantierna. Det betyder bland annat att vi är lyhörda för när och hur du vill få stöd. Så långt som det är möjligt ska du kunna behålla dina egna vanor och själv bestämma hur din vardag ska se ut.

Vi medarbetare lär känna dig och alla andra på boendet. Vi engagerar oss i din vardag och uppmuntrar till aktiviteter och samtal. Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden har god kunskap och en låg personalomsättning. Du kan känna dig trygg i din lägenhet där du möter kända och kompetenta medarbetare. När nya medarbetare börjar får de en omfattande introduktion om allt från säkerhet och brand till aktiviteter och omsorg.

På Kärrahus jobbar vi med medledarskap och stor tillit till varandra. Det betyder att din kontaktpersonal har stora möjligheter att uppfylla dina önskemål och behov utan att vänta in beslut från andra i organisationen.

Så jobbar vi med kvalitet

När du bor på ett av Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden kan du vara trygg med att kvaliteten är hög. Vi genomför regelbundet kontroller och avstämningar för att se till att alla delar av socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen följs. Vi gör undersökningar för att se hur du trivs och jobbar mycket med daglig återkoppling. Hos oss är ditt välbefinnande det viktigaste. Hos oss fortsätter du leva ditt liv som du vill ha det.