På den trevliga innergården finns körsbärsträd och ett växthus för odling, en liten fontän med porlande vatten och grillplats. Foto: Cordovan Communication

Om vård- och omsorgsboendet

På Dicksons hus i trevliga Lunden lever du gott och har många olika aktiviteter att välja på.

Centralt läge i trivsamma Lunden

Dicksons hus ligger på Danska vägen mitt i stadsdelen Lunden. Huset delas med en förskola och närmsta grannar är flerfamiljshus och ett hotell. Längre upp på Danska vägen ligger butiker, restauranger och ett populärt glasscafé. 

Ta dig hit

  • Enklast är att ta buss 60 eller 62 till hållplats Kärralundsgatan som ligger intill boendet precis som flexlinjens mötesplats.
  • Närmaste spårvagnshållplats är Redbergsplatsen där spårvagnarna 1 och 3 stannar. Därifrån tar det närmare en kvart att gå till Dicksons Hus.
  • Besökare som kommer med bil har gott om parkeringsmöjligheter.

Spa, pub, hobbyrum, fotvård, frisör och mycket annat

Dicksons hus Vård- och omsorgsboende har enheter för allmän vård och omsorg och för hyresgäster med demens. Sammanlagt finns här 101 lägenheter.

Din lägenhet på Dicksons hus är en ljus etta på cirka 35 m² med öppen planlösning. Om du bor på en avdelning för allmän vård och omsorg har lägenheten en egen balkong, annars en fransk balkong. Det finns ett kökspentry och ett rymligt badrum med dusch och anpassningsbar toalett. Utsikten är mot antingen mot bostadsområdet, innergården, förskolan eller grönområdet bakom huset.

På varje våning finns en gemensam matsal med höj- och sänkbara matbord och ett vardagsrum med bekväma sittmöbler. Enheterna för personer med demenssjukdom har även en gemensam balkong eller uteplats för trevliga fikastunder. Inredningen är stilren i ljusa färger.