Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Barnkör i suddig bakgrund. Händer som klappar i fokus.

Program, festivaler

Festival kan vara lika med fest, men också massor av tillfällen till lärande och upplevelser. Håll utkik efter alla festivaler och andra arrangemang som äger rum i Göteborg.

I fokus

Slowgold, Kalle Moraeus och Linda Bengtzing.

Sommarunderhållningen

Ljusa kvällar, underhållning och fri entré – hela sommaren. Välkommen till Sveriges bästa långfestival!

Festivaler

Festivalerna i Göteborg erbjuder konst och kultur vid flera tillfällen, året om. Gästande artister och kulturskapare från världens länder möter lokal och tillrest publik. Här hittar du festivaler som Göteborg stödjer eller arrangerar.

Upptäck mer!

Sommarunderhållning

Sommarunderhållningen tar plats i parker och på torg runt om i Göteborg mellan maj och augusti. Det bjuds på musik, firande, dans och barnteater. Allt med fri entré. Besök sommarunderhallningen.se för de mest uppdaterade uppgifterna. Du kommer även att kunna hitta alla programpunkter i stadens kalendarium.

Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas är med över 1 miljon besök en av Nordens största kulturfestivaler. Under festivalen förvandlas Göteborgs gator och torg till festivalplatser där besökarna utan kostnad kan frossa i ett rikt utbud av kultur. Här samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band.

Kulturnatta - 27 oktober 2023

Kulturnatta är Göteborgs kulturella knytkalas. Festivalen av alla, för alla. Natten då vem som helst kan ordna en programpunkt och teatrar, gallerier, ateljéer, biografer och kulturhus håller öppet. Allt med fri entré och under det gemensamma namnet Kulturnatta. Kulturnatta arrangeras av Göteborg Stad i samarbete med det fria kulturlivet.

Flunsåsparken

Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. "Flunsan" ligger på Sockenvägen, centralt på Hisingen, nära Wieselgrensplatsen. Från maj till september händer det saker i Flunsåsparken. Familjekvällar med kända artister, dans och skolavslutningar.

${loading}