Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Aktivitet på Dalens utegym
Foto: Hanna Wadefalk

Dalens utegym (6001)

Dalens utegym ligger vid Dalens grusplaner i kanten av Slottsskogen. Utegymmet är ett så kallat stockgym med tio olika träredskap där du kan styrketräna hela kroppen. Här finns också en träplatta för stretching och återhämtning. 
Redskap som finns här: Armgång, armhävning, axelpress, balansgång, battlerope, bröstpress, dips, dips mot stång/vägg, knäböj, kroppshäv, marklyft, romerska ringar, ryggdrag, rygglyft, räckhäv (chins), situps, stolpe och upphopp.
Hitta instruktioner för redskapen på goteborg.se/tranagratis.

Utegymmet är obemannat och till för alla. Turas om och lämna plats åt varandra.

Här finns även rosa boxar med sportutrustning och utomhusspel som du kan hyra. Vad som finns varierar, det kan vara yogamatta, brännboll, kettlebell och hopprep. Ladda ner appen Piffl för att se utbud, priser och hyra utrustning.

Besök inte utegymmen i stora grupper så att andra inte kan använda redskapen. Det är inte tillåtet för privata aktörer (till exempel privata gym och personliga tränare) att använda redskapen i utegymmen för träning med kunder. Detta på grund av att det är förbjudet att ta betalt på våra allmänna ytor.

Spårvagnshållplats: Högsbogatan 

Kontakta oss genom att fylla i formuläret 

Geografiskt område

Centrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Fler kontaktuppgifter

Hitta utegym och hinderbanor i Göteborgs Stad

Instruktionsfilmer utegym

Här finns instruktionsfilmer som visar några övningar du kan göra på utegym

Vad är ett utegym?

Ett utegym består av träningsredskap som tål att stå ute och är enkla att använda. I vissa fall lyfter du stockar, rep eller tyngder, men ofta tränar du med hjälp av din egen kroppsvikt.

Vad är en hinderbana?

En hinderbana är en bana utomhus med fysiska hinder. Banan kräver ofta att du får krypa, klättra, hänga och balansera. Du kan göra det som en tävling, träning eller lek.

Om du ser något som är trasigt eller inte fungerar som det ska, felanmäl det på goteborg.se/felanmalutemiljo

Hittar du inte vad du letar efter?

Till Hitta utegym och hinderbanor

${loading}