Till sidans huvudinnehåll
Tre personer tränar på ett utegym

Utomhusmotion

Det finns mycket att välja på i Göteborg för den som tycker om att röra på sig utomhus. Utegym, cykelvägar, motionsspår, ridvägar och skridskoåkning är bara några exempel.

Hitta utegym och hinderbanor

I Göteborg finns många utegym och ett par hinderbanor. Alla är välkomna att träna här och det kostar ingenting. I anslutning till redskapen finns oftast instruktioner hur du kan göra olika övningar.

Motionsspår

I Göteborg finns många motionsspår att välja mellan. Allt från ett kilometerlångt spår i Torslanda till 18 kilometersspåret i Skatås. Välj själv om du vill promenera eller springa.

Cykla i naturen

Du är välkommen att cykla i naturområden, men inte på vägar som är märkta som gång- eller ridvägar. Normalt får du också cykla på stigar och i terrängen. Vissa områden kan ha speciella bestämmelser, exempelvis naturreservat.

Hitta näridrottsplatser och platser för spontana aktiviteter

Det ska vara enkelt att ha en aktiv fritid. Därför finns det platser för spontan lek, motion och gemenskap i form av näridrottsplatser och aktivitetsytor i Göteborg. De är gratis, öppna dygnet runt och kräver ingen föranmälan.

Hitta frisbeegolfbanor

Frisbeegolf (även kallat för discgolf) är en kul idrott och motionsform. Spelet liknar vanlig golf men spelarna använder en frisbeedisc som de kastar ett visst antal kast för att avsluta i en korg. Den som går runt banan på minst antal kast vinner.

Ridvägar

I Göteborg finns ungefär 70 kilometer ridvägar. De flesta sträcker sig över ett stort område, vilket gör att du kan få en fin och sammanhängande ridtur på hästryggen.

Skridskoåkning

I Göteborg finns olika alternativ för dig som vill åka skridskor. Du kan åka i ishallar, på naturisar eller utomhusbanor.

Skidåkning

När vädret tillåter kan du åka både längdåkning och utförsåkning i Göteborgsområdet.

Hälsans stig

På Hälsans stig promenerar du tryggt och säkert. Du får motion i din egen takt och så länge du själv vill och klarar av. Det finns tre Hälsans stig i Göteborg: Backa, Centrum och Torslanda.
${loading}