Till sidans huvudinnehåll
Lägergården Runntången liger vid skogen bakom en fin badvik.

Läger för dig som behöver extra stöd


Du som är 7–18 år och behöver miljöombyte och extra stöd i tillvaron kan vända dig till socialkontoret där du bor för att ansöka om att få åka på läger. På lägret träffar du nya vänner och kan prova på nya och spännande aktiviteter i en naturskön och stimulerande miljö. Du kan då få läger som bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL).

Vi ordnar läger för barn och ungdomar som behöver läger som ett extra stöd i tillvaron.

Att vara på läger

Din lägergrupp består av deltagare och lägerledare. Ni bor tillsammans på en av våra fina lägergårdar. Här får du chansen att få nya kompisar och ha roligt tillsammans. Det bor flera lägergrupper på din lägergård. Gårdens kock lagar maten, och aktivitetsledaren planerar och leder alla aktiviteter som sker under lägret. Alla är välkomna i gemenskapen, och vi jobbar för att ingen ska behöva känna sig utanför.

Det här gör vi på läger

Här är några exempel på lägeraktiviteter:

  • Slöjda eller pyssla, spela spel, sport, utflykter, bakning, lägerdisco, kanske spela teater eller sjunga och göra musik tillsammans
  • Ha en mysig spa-dag eller softa i en hängmatta
  • Bygga koja eller lådbil
  • Gå på upptäcktsfärd i naturen
  • Paddla kajak, fiska och laga till den fångade fisken över öppen eld
  • På sommaren blir det mycket tid för bad och äventyr vid hav eller sjö

Läger som bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL)

Läger som bistånd är för dig som är mellan 7 och 18 år och som har stort behov av att byta miljö ibland och få chansen att träffa nya kompisar. På lägren gör vi en lagom blandning av lite tuffare, spännande utmaningar och lugna, mysiga saker. Aktiviteterna varierar med årstiderna. Du kan också påverka aktiviteterna utifrån dina egna intressen. Våra ledare är engagerade och ser till att lägren har en tydlig och trygg struktur. Ledarna jobbar mycket med att stötta dig och de andra deltagarna på olika sätt. Vi jobbar mycket med att stärka alla deltagarnas förmåga att lyssna till varandra, ta hänsyn och samarbeta i grupperna.

Helgläger

På helgläger bor du tillsammans med deltagarna och ledarna i din grupp. Ni övernattar på lägergården. Lägret pågår en hel helg från fredag kväll till söndag kväll. Det vanligaste upplägget är att varje grupp åker på helgläger nio gånger under skolåret. Det är också läger en hel vecka på sommaren.

Ansök om läger via alternativ 1, 2 eller 3

1) Ansök på webben via e-tjänst

Ansök om läger  

Skyddade personuppgifter?

Du som har skyddade personuppgifter ska vara försiktig med att använda denna e-tjänst. Orsaken är att informationen som lämnas i e-tjänsten kan bli en offentlig handling. Det är heller inte möjligt att garantera fullständigt skydd från obehörig insyn. Ta istället kontakt med en socialsekreterare via telefon.

2) Ansök hos en socialsekreterare

Kontakta en socialsekreterare inom funktionsstöd i området där du bor. Tillsammans tittar ni på vilket stöd du behöver. Hitta socialsekreterare funktionsstöd 

3) Ansök via blankett

Här kan du ladda ner en blankett som du skriver ut och skickar till förvaltningen för funktionsstöd. Adressen hittar du på blanketten.

Blankett för ansökan om stöd för personer med funktionsnedsättning

När du ansökt om läger via e-tjänst eller blankett kommer du att bli kontaktad av en socialsekreterare inom funktionsstöd.

Mer information

Rutin för hantering av privata pengar

Huvudregeln är att du själv hanterar och förvarar dina pengar. Om du behöver hjälp i samband med inköp, så kan personalen ge dig muntligt stöd när du själv betalar. Om du behöver stöd med till exempel att personalen lämnar över pengar vid betalning, ska ett fysiskt kvitto lämnas till dig.

Kontakta lägerverksamheten

Har du synpunkter eller frågor om läger och kollon, är du välkommen att kontakta lägerverksamheten.

Telefon och e-post

Telefon
031-367 94 46
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Bagaregårdsgatan 2

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.009625699110368,57.71694898711327] }, "properties":{ "title":"Lägerverksamheten", "content":"Bagaregårdsgatan 2" } }]

Postadress

Box 4053
422 04 Hisings Backa

Fax
031-367 94 31

Relaterad information

Lägergården Rävholmen ligger på en klippa vid vattnet med fantastisk utsikt.
Uppleva och göra

Hyr en lägergård

Du vet väl om att du kan hyra våra lägergårdar när de inte används för Göteborgs Stads lägerverksamhet. Här kan du göra din intresseanmälan.

${loading}