Till sidans huvudinnehåll
Tre barn leker på ett ankare vid kusten.

Lägerverksamhet

Lägerverksamheten vänder sig till både unga, vuxna och äldre med eller utan funktionsnedsättning. Här kan du träffa nya vänner, prova på nya aktiviteter eller bara koppla av i en naturskön och stimulerande miljö.

Läger för dig med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning och är barn, ungdom eller vuxen som bor hemma med din familj kan vända dig till socialkontoret där du bor och ansöka om läger som korttidsvistelse enligt LSS (lagen om stöd och service). Du bor tillsammans i en grupp med lägerdeltagare och personal.

Läger för dig som behöver extra stöd

Du som behöver miljöombyte och extra stöd i tillvaron kan vända dig till socialkontoret där du bor för att ansöka om att få åka på läger. På lägret träffar du nya vänner och kan prova på nya och spännande aktiviteter i en naturskön och stimulerande miljö. Du kan då få läger som bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL).

Datorspelsklubben

Datorspelsklubben är en trygg mötesplats för dig som är ung och har ett beslut enligt LSS (lagen om stöd och service) eller SoL (socialtjänstlagen). Du som gillar datorspel och E-sport kommer att möta andra spelintresserade, få möjlighet att stärka din självkänsla och bredda ditt nätverk.

Kompisläger för dig som vill byta miljö

Läger för dig som är under 18 år och som vill byta miljö. Du som bor i Göteborgs Stad och vill träffa nya kompisar och ha kul på ett läger kan ansöka till Lägerverksamhetens kompisläger som anordnas under sommaren på en av våra lägergårdar. Du behöver inte ha något beslut från socialsekreterare för att åka på kompisläger.

Syskonläger

Barn och ungdomar som har syskon med funktionsnedsättning, kan ha möjlighet att få åka till någon av våra fina lägergårdar på syskonläger. Här ser du vad som krävs för att kunna anmäla sig.

Läger för seniorer

Du som är skriven i Göteborg, ensamstående i åldern 65 år och uppåt och även du som vårdar, hjälper eller stöttar en närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat.

Relaterad information

Lägergården Rävholmen ligger på en klippa vid vattnet med fantastisk utsikt.
Uppleva och göra

Hyr en lägergård

Du vet väl om att du kan hyra våra lägergårdar när de inte används för Göteborgs Stads lägerverksamhet. Här kan du göra din intresseanmälan.

${loading}