Till sidans huvudinnehåll
Två personer promenerar förbi ett skogsparti.

Anhöriga och frivilliga

Du som anhörig kan behöva stöd för att orka och här ser du hur vi kan stötta dig. Vi söker också dig som vill göra en insats för en medmänniska och kanske själv få en ny vän.

Relaterad information

Närbild på en skål med popcorn. En hand vuxen hand håller skålen med popcorn, en barnhand med nagellack tar popcorn ur skålen.

Familjehem

Familjehem är vanliga familjer som tar hand om barn och ungdomar som inte kan bo hos sina föräldrar. Du kan bo i lägenhet mitt i stan eller en villa på landet, vara ensamstående, gift eller sambo. Ha egna barn eller inga barn. Det som krävs är en trygg livssituation, tid och engagemang.

Närbild på en skål med popcorn. En hand vuxen hand håller skålen med popcorn, en barnhand med nagellack tar popcorn ur skålen.

Kontaktfamilj

En kontaktfamilj tar emot ett barn eller ett syskonpar i sitt hem vanligtvis var tredje helg och en vecka på sommaren. Uppdragen som kontaktfamilj kan se väldigt olika ut och därför behöver vi också trygga vuxna med olika styrkor som vill bli extrafamilj till någon annans barn.

re barn i olika åldrar och en vuxen står runt ett äppelträd och plockar med hjälp av ett redskap röda äpplen från ett äppleträd i en trädgård.

Stödfamilj

Du som har ett barn eller en ungdom med en funktionsnedsättning kan ha möjlighet att få hjälp av en stödfamilj. En stödfamilj tar emot barnet i sitt hem en helg per månad och oftast en vecka under sommaren. Genom stödfamiljen får familjen avlastning och barnet får miljöombyte och träning i sociala situationer.

Två personer framför dator, den ena håller papper i handen.

God man, förvaltare, förmyndare

En god man eller förvaltare företräder personer som behöver hjälp med att bevaka sina juridiska, ekonomiska och personliga intressen. Genom att engagera dig som god man gör du en viktig insats för den som har svårt att klara sin vardag själv.

${loading}