Till sidans huvudinnehåll

Hur tillgängliga är olika platser i Göteborg?

För att alla ska kunna utnyttja Göteborgs Stads tjänster och service krävs att lokaler, byggnader, parker, gator, torg och information är utformade så att det fungerar för alla.

Staden arbetar med att få ett helhetsperspektiv på fysisk tillgänglighet där alla i så hög utsträckning som möjligt ska kunna använda ordinarie serviceinrättningar och tjänster.

Tillgängliga platser

Här finns tillgänglighetsinformation om offentliga toaletter, badplatser, lekplatser, kollektivtrafik och färdtjänst.

Service och tjänster

Tillgänglighetsinformation i kontaktuppgifter

Kontaktuppgifterna på goteborg.se ger dig information om specifika platser och service och dess utformning. Om det finns någon specifik information i kontaktuppgifterna om utformningen så markeras det med en TD-symbol. Vanliga exempel på platser med tillgänglighetsinformation är förskolor, bibliotek, bad- och lekplatser och offentliga toaletter.

Tillgänglighetsdatabasen (TD)

Vill du ha information om platser som inte är en del av Göteborgs Stads verksamhet eller som finns i andra städer kan du hitta mer information på t-d.se. Det är en webbplats som Göteborg och andra städer använder sig av för att inventera och visa utformningen på olika platser.

Tillgänglig kultur

Tillgänglighet är en viktig fråga inom kulturen och på respektive verksamhets hemsida går att läsa mer om vilken service som erbjuds och lokalens utformning via t-d.se.

Till kulturförvaltningen hör: 

Tillgänglig fritid

Angered Arena har en höj- och sänkbar bassängbotten. I arenans ishall finns även selar för skridskoåkare som behöver stöd. Kontakta Angered Arena för att få mer information.

Teckenspråksforum - medborgarkontor på teckenspråk

Teckenspråksforum är en neutral verksamhet som arbetar för ökad integration och delaktighet för dig som är teckenspråkig i Göteborg.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om fysisk tillgänglighet så kan du kontakta Göteborgs Stad.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

${loading}