Till sidans huvudinnehåll
bild på rullskridskor

Nybyggnad och upprustning av idrottshallar


Göteborgs Stad har en ständig dialog med föreningar och förbund som har verksamhet i sporthallar. Målet är att tillgodose behoven så bra som möjligt, för så många som möjligt.

Vad?

Behoven av renoveringar av Göteborgs Stads sporthallar under 2020-talet är ganska små. En anledning är att de flesta sporthallar är byggda under 2000-talet och de är inte lika tekniskt avancerade anläggningar som exempelvis is- och badanläggningar. Däremot är behovet av fler hallar stort. 

Var?

Planer för nya hallar finns på många håll i Göteborg.

Hur?

Historiskt har traditionen varit att bygga anläggningar som används av skola och allmänhet på dagtid och av föreningsliv och allmänhet på kvällar och helger. Idrottshallar är exempel på detta. Det gäller även nu, men vi försöker effektivisera användningen och tänka nytt och kreativt. I flera av de nyaste idrottshallar finns anpassade ytor för friidrott och/eller gymnastik. Ett annat exempel handlar om att bygga en idrottshall i kombination med parkeringshus och kontorslokaler.

Vem?

Idrotts- och föreningsnämnden och idrotts- och föreningsförvaltningen har i uppdrag att driva, bygga och hyra ut Göteborgs Stads lokaler för idrott, motion och bad.

Här planeras det nya sporthallar

Sporthall i Kvibergs Park

I Kvibergs Park i nordöstra Göteborg har det byggts en ny sporthall. Anläggningen rymmer två fullstora hallar med möjlighet att omdisponera för en plan med läktare för cirka 1 500 personer. Sporthallen byggs ihop med en ny ishall. Stod klar augusti 2023. 

Läs mer om sporthallen i Kvibergs Park

Sporthall/gymnastiksal på Masthuggskajen

I Masthugget i centrala Göteborg ska en ny fullstor träningshall utan läktare byggas på våning sju i en ny anläggning som kombinerar parkering, kontor och kultur. Bygget av anläggningen planeras starta 2022 och tar cirka två år att färdigställa.

Läs mer om sporthall i Masthugget

Idrottshall intill Lundbyskolan

Gamla Lundbygymnasium i Lundby på Hisingen rivs och ersätts av ny högstadieskola (Lundbyskolan) och sporthall. Sporthallen ska rymma två fullstora hallar med möjlighet att omdisponera för en plan med läktare för cirka 1 000 personer.  Beräknas stå klar mot slutet av 2023. 

Sporthall i Backa

Idrotts- och föreningsnämnden har gett sitt godkännande till placeringen av en ny sporthall vid Backavallen. Lokaliseringen innebär en snabbare planprocess med ambitionen att ha sporthallen klar 2025.

Läs mer om sporthall i Backa


Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Om du har frågor, kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen.

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Öppettider

${loading}