Till sidans huvudinnehåll
Illustrationsbild på nya Centralstationen i Göteborg

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är Göteborgs absoluta innerstad tydligt avgränsad av vallgraven i norr och söder och Västra Hamngatan väster. Här bor och lever man nära till precis allt det som innerstaden har att erbjuda, med centralstationen som ett tydligt nav.

Brunnsparken

Brunnsparken är en av stans mest intensiva platser, ofta full av människor, spårvagnar och bussar på väg åt olika håll. Under 2019/2020 rustades parken upp för att bli en ljusare, grönare och en mer välkomnande plats. Till sommaren 2024 ska en kafébyggnad var klar och öppna i parken.

Inom Vallgraven 12 - kvarteret Johanna

När Göteborgs befolkning växer kan vi få ännu mer stadsliv i centrum. Kvarteret Inom Vallgraven 12, granne med Brunnsparken, planeras bli ännu mer tillgängligt och aktivt. Tanken är ett centrumkvarter med en mix av kultur, nöjen, kontor och butiker – samtidigt som de kulturvärden som finns i området bevaras.

Harry Hjörnes Plats

Den triangelformade platsen – eller ett litet torg, en piazza om man så vill – i Göteborgs historiska stadskärna ska de kommande åren rustas upp då platsen nu är sliten och saknar ett livskraftigt träd som kan ge både grönska och skugga.
${loading}