Till sidans huvudinnehåll
Bilden är tvådelad. Den vänstra delen visar en barista som häller upp en kopp kaffe. Den högra sidan visar en man med glasögon som läser. Han sitter vid ett skrivbord och det ligger en hög med böcker på skrivbordet.

Kombinera jobb med studier


Att kombinera jobb med studier inom vuxenutbildning kan vara en utmaning, men med rätt planering och organisation är det fullt möjligt.

Välj en passande studieform

För det första är det viktigt att välja en studieform som passar dina behov och schemat på ditt nuvarande arbete. Det finns flera alternativ att välja mellan, till exempel distans med fjärrundervisning, flex, kvällskurser eller att studera på deltid. Genom att välja en utbildning som ger dig möjlighet att arbeta samtidigt kan du hålla balansen mellan studier och arbete.

Planera och sätt tydliga mål

För det andra är det avgörande att skapa en realistisk och detaljerad tidsplan. Genom att noggrant planera din tid kan du undvika stress och se till att du hinner både jobba och studera effektivt. Prioritera dina uppgifter och sätt upp tydliga mål för dig själv. Det kan också vara bra att prata med din arbetsgivare om att skapa en arbetsplan som passar dig bättre under studietiden.

Ta hand om dig själv

För det tredje är det viktigt att skapa en stödjande och balanserad livsstil. Att kombinera jobb och studier kan vara utmattande, så det är nödvändigt att ta hand om dig själv både fysiskt och mentalt. Se till att du får tillräckligt med sömn, träning och äter hälsosamt. Ta också tid för avkoppling och att umgås med vänner och familj för att undvika att det blir för mycket för dig.

Stöd och hjälp från skolan

För det fjärde är det en god idé att söka stöd och hjälp från skolan. De kan ofta erbjuda rådgivning och stöd för att underlätta kombinationen av jobb och studier. Ta reda på vilka resurser och tjänster som finns tillgängliga för att hjälpa dig att hålla motivationen uppe och möta utmaningarna på vägen.

Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning

Har du synpunkter eller frågor om vuxenutbildning så kan du kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Öppettider

För frågor om vuxenutbildning

Telefon
031-368 30 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

${loading}